Suroviny
- ovesné vločky (jemné ) 1 hrnek
- špaldová hladká mouka 1 hrnek
- třtinový cukr 3/4 hrnku
- mleté mandle 1/2 hrnku
- slunečnicová semínka 1/2 hrnku
- perníkové koření 1 lžíce
- slunečnicový olej 150 ml
- mléko (ovesné ) 50 ml
- mandlové plátky (k dozdobení)
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 160 °C, program horkovzduch. Plech vyložte pečicím papírem.
- V míse důkladně promíchejte všechny suché ingredience, až potom přidejte olej, ovesné mléko a znovu promíchejte. Těsto bude mít spíše drolivější texturu.
- Z těsta tvarujte hrudky, které ještě posypte plátky mandlí. Mezi sušenkami nechte dostatek místa, při pečení se roztečou.
- Pečte dozlatova 15–18 minut podle velikosti sušenek. Sušenky nechte vychladnout na mřížce.
Veganské ovesné sušenky 2 Zdroj: Kitchen Story