Veganské ovesné sušenky

Moje hodnocení
3x

Žádné máslo ani mléko, zkrátka komplet veganské sušenky, u kterých to ale rozhodně nepoznáte. Respektive – jsou tak výtečné, že vám něco takového bude ve finále jedno. ;) Nevěříte? Tak je zkuste!

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 160 °C, program horkovzduch. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. V míse důkladně promíchejte všechny suché ingredience, až potom přidejte olej, ovesné mléko a znovu promíchejte. Těsto bude mít spíše drolivější texturu.
  3. Z těsta tvarujte hrudky, které ještě posypte plátky mandlí. Mezi sušenkami nechte dostatek místa, při pečení se roztečou.
  4. Pečte dozlatova 15–18 minut podle velikosti sušenek. Sušenky nechte vychladnout na mřížce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty