Těsto
- cukr krupice 165 g
- arašídy (mleté slané ) 150 g
- hladká mouka 325 g
- máslo 325 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
- žloutek 1 ks
Dokončení
- meruňkový džem 200 g
- hořká čokoláda 60 g
- čokoláda (Ruby či bílá ) 60 g
Postup přípravy
- Všechny ingredience krátce zpracujte v pevné těsto; rozválejte na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečte při 170 °C dozlatova.
- Plát těsta rozřízněte napůl a nechte vychladnout. Džem natřete na jednu polovinu plátu a druhý na něj přilepte.
- Nechte přes noc v lednici, druhý den povrch potřete rozehřátou Ruby čokoládou a omramorujte hořkou. Nechte ztuhnout a poté horkým nožem nakrájejte na kostky 3 x 3 cm.
- Skladujte na suchém místě.
Vaflové řezy ze slaných arašídů s meruňkovým džemem a čokoládou Zdroj: archiv Josef Maršálek