Josef Maršálek

Vaflové řezy ze slaných arašídů s meruňkovým džemem a čokoládou

Moje hodnocení
4x

Pokud rádi zkoušíte nové recepty na sladké dobroty, vyzkoušejte tento návod od cukráře Josefa Maršálka. Půvabné řezy chutnají velmi neotřele díky slaným arašídům a krásně je ozdobí poleva z Ruby (červené) čokolády, která je v cukrařině velkým hitem.

1 porce
60 minut

Těsto

Dokončení

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience krátce zpracujte v pevné těsto; rozválejte na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečte při 170 °C dozlatova.
  2. Plát těsta rozřízněte napůl a nechte vychladnout. Džem natřete na jednu polovinu plátu a druhý na něj přilepte.
  3. Nechte přes noc v lednici, druhý den povrch potřete rozehřátou Ruby čokoládou a omramorujte hořkou. Nechte ztuhnout a poté horkým nožem nakrájejte na kostky 3 x 3 cm.
  4. Skladujte na suchém místě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Josef Maršálek

Sexy dorty Josef Maršálek

Představovat cukráře Josefa Maršálka, který pekl dorty v britském Harrod’s, které ráda mlsala i královna Alžběta II. a porotcoval soutěž Peče celé Česko, je zbytečné. Jeho kučeravou hlavu, halasný smích, všeobjímající vřelost a lásku k dortům znají všichni, kdo si občas dají něco sladkého. O své umění se rád dělí s ostatními, ve své třetí knize odhaluje většinu ze svých fíglů, triků a vychytávek, které se ve světě cukrařiny naučil, ať už v Evropě nebo v Indii. Překrásné dorty tak díky pečlivému popisu a obrázkovému doprovodu obtížnějších kroků zvládne každý, kdo rád peče. Dorty totiž mají být nejen dobré, ale i krásné a budící úžas. Ty vaše rozhodně budou!

Vydalo nakladatelství XYZ.


Přečtěte si také

Recepty