Vaflové řezy ze slaných arašídů s meruňkovým džemem a čokoládou
Zdroj: archiv Josef Maršálek
Vaflové řezy ze slaných arašídů s meruňkovým džemem a čokoládou
Zdroj:
archiv Josef Maršálek
Pokud rádi zkoušíte nové recepty na sladké dobroty, vyzkoušejte tento návod od cukráře Josefa Maršálka. Půvabné řezy chutnají velmi neotřele díky slaným arašídům a krásně je ozdobí poleva z Ruby (červené) čokolády, která je v cukrařině velkým hitem.
Postup přípravy
-
Všechny ingredience krátce zpracujte v pevné těsto; rozválejte na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečte při 170 °C dozlatova.
-
Plát těsta rozřízněte napůl a nechte vychladnout. Džem natřete na jednu polovinu plátu a druhý na něj přilepte.
-
Nechte přes noc v lednici, druhý den povrch potřete rozehřátou Ruby čokoládou a omramorujte hořkou. Nechte ztuhnout a poté horkým nožem nakrájejte na kostky 3 x 3 cm.
-
Skladujte na suchém místě.
Vaflové řezy ze slaných arašídů s meruňkovým džemem a čokoládou
Zdroj: archiv Josef Maršálek
Vaflové řezy ze slaných arašídů s meruňkovým džemem a čokoládou
Zdroj:
archiv Josef Maršálek