Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vaflové řezy ze slaných arašídů s meruňkovým džemem a čokoládou
Pokud rádi zkoušíte nové recepty na sladké dobroty, vyzkoušejte tento návod od cukráře Josefa Maršálka. Půvabné řezy chutnají velmi neotřele díky slaným arašídům a krásně je ozdobí poleva z Ruby (červené) čokolády, která je v cukrařině velkým hitem.
do 1 hodiny
Suroviny
Těsto:
- cukr krupice 165 g
- mleté slané arašídy 150 g
- hladká mouka 325 g
- máslo 325 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
- žloutek 1 ks
Dokončení:
- meruňkový džem 200 g
- hořká čokoláda 60 g
- Ruby či bílá čokoláda 60 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Všechny ingredience krátce zpracujte v pevné těsto; rozválejte na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečte při 170 °C dozlatova.
- Plát těsta rozřízněte napůl a nechte vychladnout. Džem natřete na jednu polovinu plátu a druhý na něj přilepte.
- Nechte přes noc v lednici, druhý den povrch potřete rozehřátou Ruby čokoládou a omramorujte hořkou. Nechte ztuhnout a poté horkým nožem nakrájejte na kostky
3 x 3 cm. - Skladujte na suchém místě.