Suroviny
- losos (uzený losos (plátky)) 4 filety
- salátová okurka 2 ks
- zakysaná smetana 2 lžíce
- crème fraîche 1 lžíce
- bylinky (nadrobno nakrájené bylinky (kerblík, kopr, pažitka)) 1–2 lžíce
- křen (čerstvý, nastrouhaný) 20 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Oloupané okurky nakrájejte nebo naloupejte škrabkou na co nejjemnější plátky, osolte je a nechte asi 15 minut stát. Pak slijte přebytečnou tekutinu. Okurku promíchejte s oběma druhy smetany, bylinkami a čerstvě namletým pepřem, podle chuti osolte.
- Salát rozdělte na talíře, navrch položte filet lososa.
PRIMA TIP: Pokud se vám ho podaří sehnat, je v této úpravě skvělý i uzený siven.