Uzený losos s okurkovým salátem

Moje hodnocení
4x

Ryba, kterou jsme si zamilovali, ve slavnostní a jemné úpravě, jež dá vyniknout její chuti. Nádhera.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • uzený losos (plátky) 4 filety
  • salátová okurka 2 ks
  • zakysaná smetana 2 lžíce
  • crème fraîche (créme fraîche) 1 lžíce
  • nadrobno nakrájené bylinky (kerblík, kopr, pažitka) 1–2 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • čerstvý křen, nastrouhaný 20 g

Postup přípravy

  1. Oloupané okurky nakrájejte nebo naloupejte škrabkou na co nejjemnější plátky, osolte je a nechte asi 15 minut stát. Pak slijte přebytečnou tekutinu. Okurku promíchejte s oběma druhy smetany, bylinkami a čerstvě namletým pepřem, podle chuti osolte.
  2. Salát rozdělte na talíře, navrch položte filet lososa.

PRIMA TIP: Pokud se vám ho podaří sehnat, je v této úpravě skvělý i uzený siven.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty