Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Uzený losos s okurkovým salátem
Ryba, kterou jsme si zamilovali, ve slavnostní a jemné úpravě, jež dá vyniknout její chuti. Nádhera.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- uzený losos (plátky) 4 filety
- salátová okurka 2 ks
- zakysaná smetana 2 lžíce
- créme fraîche 1 lžíce
- nadrobno nakrájené bylinky (kerblík, kopr, pažitka) 1–2 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvý křen, nastrouhaný 20 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Oloupané okurky nakrájejte nebo naloupejte škrabkou na co nejjemnější plátky, osolte je a nechte asi 15 minut stát. Pak slijte přebytečnou tekutinu. Okurku promíchejte s oběma druhy smetany, bylinkami a čerstvě namletým pepřem, podle chuti osolte.
- Salát rozdělte na talíře, navrch položte filet lososa.
PRIMA TIP: Pokud se vám ho podaří sehnat, je v této úpravě skvělý i uzený siven.