Linecké těsto
- hladká mouka 300 g
- máslo (změklé ) 180 g
- moučkový cukr 130 g
- vejce 60 g
- sůl 3 g
Krém
- mascarpone 250 g
- žervé 100 g
- smetana (33% ) 250 ml
- cukr krupice 50 g
- bonbony (např. Haribo Berries)
Postup přípravy
- Linecké těsto: Všechny suroviny vložte do jedné mísy a míchejte jen tak dlouho, dokud se těsto nespojí. Zabalte do fólie a chlaďte minimálně 30 minut.
- Následně těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 3 milimetry. Z papíru či tenkého kartonu si vystřihněte písmeno M a podle něj vykrajujte.
- Pečte na 170 °C do zezlátnutí (cca 12 minut, záleží na typu trouby). Nechte vychladnout a teprve poté sundejte z plechu.
- Krém: Vychlazené mascarpone, žervé a smetanu vyšlehejte spolu s cukrem. Ke konci opatrně, ať se krém nepřešlehá.
- Do vzniklého krému zapracujte nasekané bonbony Haribo Berries. Opatrně ozdobte jednotlivá písmena a vrstvěte je na sebe.
- Vršek ozdobte zdobicí špičkou, ozdobte celými bonbony i jejich cukrovými kuličkami.
- Na ozdobu můžete použít také různé jedlé květy, např. třešně.
Sušenkový dort pro maminku ve tvaru „M“ 2 Zdroj: se souhlasem Haribo