zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Street food: Plněná farinata di ceci
Autor: kuchařka Pouliční jídlo Street food: Plněná farinata di ceci

Street food: Plněná farinata di ceci

Hodnoceno: 1x
Farinata je italská placka z cizrnové mouky a olivového oleje. Vznikla v Janově, ale rozšířila se do mnoha koutů Itálie jako oblíbený street food. Je skvělá sama o sobě, ale s rozpečeným sýrem, cibulí a voňavým rozmarýnem je dokonalá!
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Mouku nasypte do mísy. Přilijte vodu a míchejte, dokud nedostanete tekuté a jemné lité těsto bez hrudek. Přikryjte a nechte 10 hodin odpočívat, přičemž čas od času ze směsi seberte pěnu, jež se vytvoří na povrchu. Po uplynutí této doby osolte, přilejte olej a zamíchejte.
  2. Sýr nakrájejte na malé kousky a cibuli na tenké plátky.
  3. Troubu předehřejte na 250 °C. Pekáč nebo nízkou kulatou formu vymažte olejem a poté do něj nalijte těsto do výšky cca 2 mm. Vložte do trouby a 10 minut pečte.
  4. Farinatu vyndejte z trouby a následně ji posypejte cibulí, rozmarýnem a kousky sýra. Pekáč vraťte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí a kuchyň neprostoupí lahodná vůně.

Street food: Plněná farinata di ceci  Foto: Street food: Plněná farinata di ceci; foto: kuchařka Pouliční jídlo

Pouliční jídlo Foto:

Pouliční jídlo

Z ulice až na váš stůl

Cinzia Trenchi

Lahodné, rychlé a levné – právě takové jsou vlastnosti pouličního jídla, rozšířeného a oblíbeného po celém světě.

Tato kniha, jež odhaluje mnoho zajímavostí týkajících se původu jednotlivých pokrmů, obsahuje recepty z různých zemí světa. Ty si můžete snadno připravit doma, díky čemuž dostane váš jídelníček punc cizokrajnosti a originality.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

Související témata: Malá jídla , Italská kuchyně