Suroviny
- cizrnová mouka 200 g
- Voda 200 ml
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- Sůl
Náplň
- čerstvě nasekaný rozmarýn 1 lžíce
- červená cibule 1 ks
- tučný tvrdý sýr na roztavení
Postup přípravy
- Mouku nasypte do mísy. Přilijte vodu a míchejte, dokud nedostanete tekuté a jemné lité těsto bez hrudek. Přikryjte a nechte 10 hodin odpočívat, přičemž čas od času ze směsi seberte pěnu, jež se vytvoří na povrchu. Po uplynutí této doby osolte, přilejte olej a zamíchejte.
- Sýr nakrájejte na malé kousky a cibuli na tenké plátky.
- Troubu předehřejte na 250 °C. Pekáč nebo nízkou kulatou formu vymažte olejem a poté do něj nalijte těsto do výšky cca 2 mm. Vložte do trouby a 10 minut pečte.
- Farinatu vyndejte z trouby a následně ji posypejte cibulí, rozmarýnem a kousky sýra. Pekáč vraťte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí a kuchyň neprostoupí lahodná vůně.