Suroviny
- steak z hovězí svíčkové nebo roštěnce 2x 200 g
- sůl a čerstvě namletý barevný pepř
- olej na restování
- čerstvý tymián 1 snítka
Křenový dresink
- Smetana 1 lžíce
- jemně strouhaný křen 1 lžíce
- tatarská omáčka (např. Hellmann´s) 3 lžíce
- šťáva z 1 a půl citronu
- špetka cukru
Salát
- zelený chřest 12 stonků
- uvařená červená řepa 4 malé bulvy
- křepelčí vajíčka (nebo 2 slepičí) 6 ks
- rukola 200 g
- nastrouhaná kůra z 1 a půl citronu
Odkaz
Všechny recepty s chřestem na jednom místě najdete v našem speciálu
Postup přípravy
- Bifteky mírně osolte, hojně posypte drceným pepřem. Dobře rozehřejte olej na celokovové pánvi. Vložte bifteky a zprudka opečte z jedné strany do světle hněda, poté otočte a opět zprudka restujte. Celou pánev dejte do dobře vyhřáté trouby na 190 °C a dopečte cca 8 minut. Biftek vytáhněte z trouby, nechte 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájejte na tenké plátky.
- Mezitím si připravte dresink – smíchejte všechny ingredience v misce a nechte prozatím stranou.
- Chřest povařte 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvařte natvrdo (5 minut) a oloupejte.
- Na talíře naaranžujte plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky. Pokapejte křenovým dresinkem a posypte nastrouhanou citronovou kůrou.