návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Steakový salát s chřestem a červenou řepou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Steakový salát s chřestem a červenou řepou
Autor: archiv Hellmann´s Steakový salát s chřestem a červenou řepou
Salát s velkou porcí masa je plnohodnotné jídlo, které servírujte ideálně jako večeři. Dobrý steak doplňte zeleninou a vejci a nezapomeňte na chuťově výrazný dresink!

Postup

  1. Bifteky mírně osolte, hojně posypte drceným pepřem. Dobře rozehřejte olej na celokovové pánvi. Vložte bifteky a zprudka opečte z jedné strany do světle hněda, poté otočte a opět zprudka restujte. Celou pánev dejte do dobře vyhřáté trouby na 190 °C a dopečte cca 8 minut. Biftek vytáhněte z trouby, nechte 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Mezitím si připravte dresink – smíchejte všechny ingredience v misce a nechte prozatím stranou.
  3. Chřest povařte 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvařte natvrdo (5 minut) a oloupejte.
  4. Na talíře naaranžujte plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky. Pokapejte křenovým dresinkem a posypte nastrouhanou citronovou kůrou.

Steakový salát s chřestem a červenou řepou  Foto: Steakový salát s chřestem a červenou řepou; foto: archiv Hellmann´s