Najděte si recept
Na co máte chuť?

Steakový salát s chřestem a červenou řepou
Salát s velkou porcí masa je plnohodnotné jídlo, které servírujte ideálně jako večeři. Dobrý steak doplňte zeleninou a vejci a nezapomeňte na chuťově výrazný dresink!
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Křenový dresink:
- Smetana 1 lžíce
- jemně strouhaný křen 1 lžíce
- tatarská omáčka (např. Hellmann´s) 3 lžíce
- šťáva z 1 a půl citronu
- špetka cukru
Salát:
- zelený chřest 12 stonků
- uvařená červená řepa 4 malé bulvy
- křepelčí vajíčka (nebo 2 slepičí) 6 ks
- rukola 200 g
- nastrouhaná kůra z 1 a půl citronu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Bifteky mírně osolte, hojně posypte drceným pepřem. Dobře rozehřejte olej na celokovové pánvi. Vložte bifteky a zprudka opečte z jedné strany do světle hněda, poté otočte a opět zprudka restujte. Celou pánev dejte do dobře vyhřáté trouby na 190 °C a dopečte cca 8 minut. Biftek vytáhněte z trouby, nechte 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájejte na tenké plátky.
- Mezitím si připravte dresink – smíchejte všechny ingredience v misce a nechte prozatím stranou.
- Chřest povařte 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvařte natvrdo (5 minut) a oloupejte.
- Na talíře naaranžujte plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky. Pokapejte křenovým dresinkem a posypte nastrouhanou citronovou kůrou.
Steakový salát s chřestem a červenou řepou; foto: archiv Hellmann´s