Špaldový chléb se semínky
Zdroj: Smoothcooking.cz
Špaldový chléb se semínky
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Postup přípravy
-
Nejprve si připravte kvásek. Do 400 ml vlažné vody rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, špetku soli a lžíci mouky.
-
Důkladně promíchejte, přiklopte talířkem a nechte vzejít kvásek.
-
Do mísy přidejte mouku, dále slunečnicová semínka, lněná semínka, chia semínka, dýňová semínka a lískové oříšky.
-
Celou směs přidejte k mouce společně s cukrem, solí a octem.
-
Přidejte vzešlý kvásek a důkladně prohněťte. Přendejte do formy na biskupský chlebíček. Doporučujeme vystlat pečicím papírem a nechat kynout cca 30–60 minut na teplém místě. Vrch můžete ještě posypat semínky.
-
Na kynutí můžete použít takový fígl. Připravte hrnec s teplou vodou a formu položte na něj. Teplo uniká z hrnce přímo k těstu a rychleji vykyne.
-
Pečte cca 30 minut na 230 °C. Krájejte až po vychladnutí.
Špaldový chléb se semínky 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Špaldový chléb se semínky 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz