Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sorbet Bloody Mary

1 litr porce
do 2 hodin
Sorbet Bloody Mary
Sorbet Bloody Mary Autor: isifa.com
Ideální dobrota na každou letní garden party v sobě spojuje osvěžující sorbet a oblíbený koktejl. Lze podávat jako předkrm, mezi chody nebo jako dezert.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do malého kastrolu dejte cukr a 150 ml vody a na mírném ohni nechte pobublávat, dokud se cukr nerozpustí. Směs vařte asi 4 minuty, aby sirup zhoustl. Asi 10 minut ho nechte stydnout.
  2. Do mixéru dejte nahrubo nasekanou šalotku, okurku, papriku a vše najemno rozmixujte. Přidejte rajčata a opět vše vyšlehejte. Propasírujte směs přes nepříliš jemný cedník do mísy nebo džbánu.
  3. Přidejte sirup a všechny ingredience na ochucení. Vše smíchejte a znovu přepasírujte přes jemné síto. Sorbetovou směs vyšlehejte ve zmrzlinovém strojku, nebo ji nalijte do zamrazovací misky a zamražujte 6–8 hodin. Potom nechte asi 30 minut změknout, znovu dejte do mixéru a šlehejte do hladké směsi. Znovu nechte ve zmrzlinovém kontejneru alespoň 2 hodiny zamražovat.
  4. Vyndejte sorbet z mrazáku a dejte jej asi na 10 minut před podáváním do lednice. Lžící jím naplňte vychlazené sklenice a podávejte s celerovými stonky a limetkami. Můžete přidat i sýrové chipsy, pokud chcete.
  5. Prima tip: Pokud zmrzlou směs zapomenete ještě jednou vyšlehat, nic si z toho nedělejte a podávejte jako ovocnou dřeň.
Reklama

Sorbet Bloody Mary Foto: isifa.com

Sorbet Bloody Mary, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama