Suroviny
- máslo 1 lžíce
- klobása chorizo 100 g
- cizrna 2 ks (po 410 g)
- zelené fazolky (lehce povařené) 250 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 10 g
- saláty (čerstvý baby salát) 150 g
Na zálivku
- česnek (dobře prolisovaný) 2 stroužky
- dijonská hořčice 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- vinný ocet (bílý) 2 lžičky
- olivový olej 1/2 hrnku
Při podávání
- červená cibule (nasekaná) 2 ks
Postup přípravy
- Na pánvi rozpalte máslo a nasypte na tenká kolečka nakrájenou klobásku a opékejte, dokud nebude navrchu křupavá. Klobásku vyndejte a do pánve nasypte propláchnutou a okapanou cizrnu, dobře ji promíchejte, aby se obalila šťávou v pánvi. Přidejte fazolky, půlku zálivky a vařte asi 1 minutu. Do pánve vraťte klobásku, přidejte petrželku a vše dobře promíchejte.
- Zálivka: Do mixéru dejte česnek, hořčici, cukr a ocet. Mixujte a pomalu přilévejte olej.
- Při podávání: Cizrnovou směs dejte na talíře, vmíchejte do ní špenát, navrch posypte nasekanou cibulí a pokropte zbývající zálivkou.