Šafránové rizoto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem
Zdroj: archiv La Formaggeria Gran Moravia
Šafránové rizoto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem
Zdroj:
archiv La Formaggeria Gran Moravia
Italské „risotto“ má díky speciálnímu druhu rýže s vyšším obsahem škrobu krásně krémovou konzistenci, kterou ještě zvýrazní máslo a mascarpone. Vyzkoušejte lahodnou verzi se šafránem a krevetami, kterým dodá svěžest granátové jablko.
Postup přípravy
-
V kastrolu rozpusťte 20 g másla a orestujte šalotku nakrájenou najemno.
-
Ze dvou krevet odstraňte hlavu a krunýř a nakrájejte každou na 3–4 kousky. Přidejte k šalotce krevety nakrájené i celé (celé krevety po cca 3 minutách dejte bokem – budou použity na ozdobu).
-
Vsypte rýži, promíchejte ji, aby se zrnka obalila tukem a po chvíli zalijte bílým vínem. Jakmile se víno odvaří, do rýže přidávejte postupně teplý vývar (nejlépe rybí) a postupujte dle návodu na přípravu rýže. Nakonec přidejte šafrán.
-
Hotové rizoto stáhněte z plotny a vmíchejte zbytek másla a přidejte 2–3 lžíce mascarpone, dochuťte solí. Na talíři ozdobte hotové rizoto celými krevetami a zrnky granátového jablka.
Šafránové rizoto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem
Zdroj: archiv La Formaggeria Gran Moravia
Šafránové rizoto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem
Zdroj:
archiv La Formaggeria Gran Moravia