archiv La Formaggeria

Šafránové rizoto s krevetami, mascarpone a granátovým jablkem

Moje hodnocení
5x

Italské „risotto“ má díky speciálnímu druhu rýže s vyšším obsahem škrobu krásně krémovou konzistenci, kterou ještě zvýrazní máslo a mascarpone. Vyzkoušejte lahodnou verzi se šafránem a krevetami, kterým dodá svěžest granátové jablko.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • rýže na rizoto (Arborio nebo Carnaroli) 160–180 g
  • krevety střední velikosti 8 ks
  • máslo 40 g
  • pár nitek šafránu
  • šalotka 1 ks
  • mascarpone 2–3 lžíce
  • bílé víno (suché bílé víno) 150 ml
  • teplý vývar cca 500 ml
  • sůl
  • granátové jablko

Postup přípravy

  1. V kastrolu rozpusťte 20 g másla a orestujte šalotku nakrájenou najemno.
  2. Ze dvou krevet odstraňte hlavu a krunýř a nakrájejte každou na 3–4 kousky. Přidejte k šalotce krevety nakrájené i celé (celé krevety po cca 3 minutách dejte bokem – budou použity na ozdobu).
  3. Vsypte rýži, promíchejte ji, aby se zrnka obalila tukem a po chvíli zalijte bílým vínem. Jakmile se víno odvaří, do rýže přidávejte postupně teplý vývar (nejlépe rybí) a postupujte dle návodu na přípravu rýže. Nakonec přidejte šafrán.
  4. Hotové rizoto stáhněte z plotny a vmíchejte zbytek másla a přidejte 2–3 lžíce mascarpone, dochuťte solí. Na talíři ozdobte hotové rizoto celými krevetami a zrnky granátového jablka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv La Formaggeria


Přečtěte si také

Recepty