S Klárou v kuchyni: Čočková polévka s rajčaty, curry a kokosovou smetanou
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Čočková polévka s rajčaty, curry a kokosovou smetanou
Zdroj:
Klára Michalová
Červená čočka je velmi vděčná surovina. Nemusí se namáčet, je lehce stravitelná a hlavně se uvaří opravdu rychle, takže z ní snadno vykouzlíte rychlou večeři. Třeba v podobě této pikantní a voňavé polévky, která je dostatečně sytá, takže ji směle servírujte jako hlavní jídlo.
Postup přípravy
-
Na oleji orestujte dosklovata cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte mrkev nakrájenou na tenká čtvrtkolečka a řapík celeru na drobné kostičky. Přihoďte nasekaný česnek, zázvor nadrobno nakrájený a najemno nasekané stonky z koriandru (lístky uschovejte k podávání).
-
Po chvíli přisypte římský kmín a curry koření. Minutu restujte a poté zalijte horkou vodou a rajčatovou passatou. Dochuťte solí a přisypte lžíci cukru, červenou čočku a také přilijte kokosovou smetanu.
-
Přiveďte k varu a na mírném ohni pod pokličkou vařte 25 minut, až bude čočka úplně měkká, až lehce rozvařená. Nakonec dochuťte limetovou šťávou.
-
Při podávání dejte do polévky na talíři lžíci jogurtu nebo zakysané smetany a posypte lístky koriandru.
S Klárou v kuchyni: Čočková polévka s rajčaty, curry a kokosovou smetanou 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Čočková polévka s rajčaty, curry a kokosovou smetanou 2
Zdroj:
Klára Michalová