S Klárou v kuchyni: Čočková polévka s rajčaty, curry a kokosovou smetanou

Moje hodnocení
3x

Červená čočka je velmi vděčná surovina. Nemusí se namáčet, je lehce stravitelná a hlavně se uvaří opravdu rychle, takže z ní snadno vykouzlíte rychlou večeři. Třeba v podobě této pikantní a voňavé polévky, která je dostatečně sytá, takže ji směle servírujte jako hlavní jídlo.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte dosklovata cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte mrkev nakrájenou na tenká čtvrtkolečka a řapík celeru na drobné kostičky. Přihoďte nasekaný česnek, zázvor nadrobno nakrájený a najemno nasekané stonky z koriandru (lístky uschovejte k podávání).
  2. Po chvíli přisypte římský kmín a curry koření. Minutu restujte a poté zalijte horkou vodou a rajčatovou passatou. Dochuťte solí a přisypte lžíci cukru, červenou čočku a také přilijte kokosovou smetanu.
  3. Přiveďte k varu a na mírném ohni pod pokličkou vařte 25 minut, až bude čočka úplně měkká, až lehce rozvařená. Nakonec dochuťte limetovou šťávou.
  4. Při podávání dejte do polévky na talíři lžíci jogurtu nebo zakysané smetany a posypte lístky koriandru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty