návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni #24: Grilovaná kuřecí srdíčka s dipem

Hodnoceno: 0x
2–3 porce
do 30 minut
Grilovaná kuřecí srdíčka s paprikovým dipem
Autor: Klára Michalová Grilovaná kuřecí srdíčka s paprikovým dipem
Poprvé jsem srdíčka na grilu ochutnala v oblíbené restauraci Ambiente Basileiro. Překvapily mě příjemně, tak jsme je pořídili na příští grilovačku a od té doby jsou v našem stálém repertoáru. Milují je i děti, asi jim připomínají křupky :)

Postup

  1. V míse promíchejte olej s kořením a nasekanou saturejkou nebo tymiánem. Vsypte srdíčka, pořádně promíchejte, a pokud máte čas, nechte hodinu marinovat, ale není to nutné. Místo marocké kořenící směsi ras el hanout můžete použít jakékoli oblíbené koření na grilování. Hodí se různé masaly nebo klidně koření na kuře či ryby.
  2. Srdíčka napíchejte na jehly a dejte na připravený rozpálený gril. Grilujte ze všech stran, aby se maso opeklo dokřupava a uvnitř bylo propečené. Ale nepřežeňte to, maso je pak gumové. Pokud není počasí venku příznivé, můžete si špízy připravit doma na grilovací pánvi nebo v troubě pod grilem. Pokud máte, přihoďte na gril i pár celých jarních cibulek, jsou skvělé!
  3. Mezitím si připravte dip. Jogurt smíchejte s mletou paprikou a se solí, nakrájejte kapii a kousek jarní cibulky (zelené části) na drobné kostičky a přimíchejte do jogurtové směsi. Dochuťte pepřem.

Grilovaná kuřecí srdíčka s paprikovým dipem  Foto:

Grilovaná kuřecí srdíčka s paprikovým dipem, foto: Klára Michalová

Další skvělé grilovací recepty najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!