redakce Prima FRESH

Retro hrnková bábovka s mákem

Moje hodnocení
17x

Juliána A. Fialová patřila k významným, byť dnes pozapomenutým postavám naší gastronomie. Je autorkou řady kuchařských knih poválečné doby a její přehledné, praktické recepty dodnes tvoří základ mnoha rodinných receptářů. Tady (v 60. letech minulého století) přišla s inovací – odměřováním na hrnky.

8 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Vejce ušlehejte do pěny, vmíchejte k nim mléko, mák, cukr, olej, vanilku, kůru a rozinky. Nakonec vmíchejte mouku prosátou se solí a práškem.
  3. Těstem naplňte vymazanou a moukou vysypanou formu, vložte do trouby a pečte asi 30 až 40 minut. Nakonec poprašte moučkovým cukrem.

Další tradiční i nevšední recepty na bábovky nejdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty