Retro hrnková bábovka s mákem
Zdroj: Marek Kučera
Retro hrnková bábovka s mákem
Zdroj:
Marek Kučera
Juliána A. Fialová patřila k významným, byť dnes pozapomenutým postavám naší gastronomie. Je autorkou řady kuchařských knih poválečné doby a její přehledné, praktické recepty dodnes tvoří základ mnoha rodinných receptářů. Tady (v 60. letech minulého století) přišla s inovací – odměřováním na hrnky.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 170 °C.
-
Vejce ušlehejte do pěny, vmíchejte k nim mléko, mák, cukr, olej, vanilku, kůru a rozinky. Nakonec vmíchejte mouku prosátou se solí a práškem.
-
Těstem naplňte vymazanou a moukou vysypanou formu, vložte do trouby a pečte asi 30 až 40 minut. Nakonec poprašte moučkovým cukrem.
Retro hrnková bábovka s mákem
Zdroj: Marek Kučera
Retro hrnková bábovka s mákem
Zdroj:
Marek Kučera
Další tradiční i nevšední recepty na bábovky nejdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: