archiv Haribo

Pompézní freak shake s medvídky Haribo

Moje hodnocení
0x

Prázdniny jsou v plném proudu a s nimi nastal i čas plný zábavy. Připravte vašim nejmenším pořádnou bláznivinu, speciální mléčný koktejl, ve kterém není ničeho příliš. Popusťte uzdu své fantazii a nechte se unášet na sladké vlně. S přípravou vám mohou pomoci i samotné děti, které si mohou drink nazdobit dle vlastních představ.

1 porce
30 minut

Koktejl

  • jahody 1 hrst
  • banán 1 ks
  • plnotučné mléko 300 ml
  • datlový sirup (podle chuti)

Na ozdobu

  • domácí šlehačka
  • cukrářská barva ve spreji
  • čokoládové kuličky a barevné posypky na ozdobení
  • medvídci Haribo Milchbären

Freak shake je něco mezi mléčným koktejlem a dezertem. Poprvé spatřil světlo světa v roce 2016 v australské kavárně Patissez ve městě Canbera a odtud se (především díky četným fotografiím na sociálních sítích) začal jako lavina šířit do celého světa.

Vyzkoušejte tuto „šílenost“ i vy. Děti budou nadšené a pokud tento osvěžující koktejl budete podávat odpoledne, pravděpodobně nebudete muset připravovat večeři. Navrch přidejte také bonbony, skvěle se hodí Haribo Milchbären, které jsou kombinací ovocného želé a pěnové polštářku s mléčnou příchutí.

Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony můžete použít i v kuchyni při přípravě různých lahodných dezertů? Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Zvlášť rozmixujte jahody s mlékem a banán s mlékem. Šlehačku vyšlehejte do tuha.
  2. Sklenici zevnitř po stěnách polijte datlovým sirupem.
  3. Opatrně vlijte oba koktejly a začněte vrstvit šlehačku.
  4. Šlehačku ozdobte čokoládovými kuličkami či dalšími barevnými posypkami a postříkejte barevným sprejem.
  5. Medvídky Haribo napíchejte na špejli a ponořte do koktejlu či zlehka položte na šlehačku. Nakonec koktejl doplňte veselým brčkem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty