Suroviny
- rýže (uvařená sushi rýže) 4 hrnky
- filet z lososa (bez kůže) 320 g
- rýžový ocet 2 lžíce
- sezamový olej 2 lžíce
- avokádo 1 ks
- ředkvičky 1 svazek
- salátová okurka 1 ks
- mrkev 2 ks
- citronová šťáva 2 lžíce
- med 1 lžička
- řasa wakame (salát z řas wakame) 200 g
- kešu 1 hrst
- klíčky
Chilli majonéza
- majonéza 4 lžíce
- chilli omáčka 1–2 lžičky
Postup přípravy
- Uvařenou rýži rozdělte do 4 misek.
- Čerstvého lososa nakrájejte na kostičky o hraně 1 cm. Ochuťte rýžovým octem a sezamovým olejem a nechte odležet, dokud nepřipravíte zbylé suroviny.
- Avokádo, ředkvičky a okurku nakrájejte na plátky.
- Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Ochuťte citronovou šťávou a medem.
- Do každé misky s rýží přidejte rovnoměrně nakrájeného lososa, zeleninu, wakame salát, kešu ořechy a klíčky.
- V malé mističce smíchejte majonézu a chilli omáčku, tu pak lehce přelijte každou misku.
Poke bowl s marinovaným lososem 2 Zdroj: Kitchen Story