Najděte si recept
Na co máte chuť?

Plněné portobello žampiony se sýrem halloumi
Plněné žampiony jsou oblíbený předkrm, ale pokud zvolíte velké hnědé portobello žampiony, můžete je směle podávat i jako hlavní chod. Ideální rychlá a lehká večeře, stačí ji doplnit dobrým pečivem a čerstvým listovým salátem.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- portobello žampiony 4 ks
- sýr halloumi 100 g
- česnek 1 stroužek
- čerstvá bazalka, nasekaná 3 lžíce
- jarní cibulka 1 ks
- máslo 40 g
- piniové oříšky 3 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- V malé misce si připravíme náplň. Smíchejte si nastrouhaný halloumi sýr, rozdrcený stroužek česneku, najemno nasekanou bazalku, jarní cibulku, změklé máslo, piniové oříšky, sůl a špetku pepře.
- Žampiony naplňte sýrovou směsí, zabalte do pečicího papíru s alobalem a pečte 25 minut. Poté částečně rozbalte a pečte dalších 10 minut v režimu gril.