Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pikantní sekaná Polpettone Triestino
Suroviny (6 porcí)
- bílé pečivo 1 ks
- Mléko 100 ml
- vařená brambora 1 ks
- petrželka 1 svazek
- Kapary 1 lžíce
- Hovězí maso 250 g
- Telecí maso 250 g
- pikantní salám 100 g
- jemně nastrouhaný sýr Gran Moravia 80 g
- Vejce 2 ks
- Mouka 2 lžíce
- pancetta, tence nakrájená 150 g
- Olej 2 lžíce
- čerstvě umletý černý pepř
- Sůl
Postup
- Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a nechte ho v mléce rozmočit. Do mísy prolisujte oloupanou bramboru a přidejte petrželku s kapary (oboje nasekané najemno).
- Maso i salám jemně umelte a přidejte i s nastrouhaným sýrem, bílým pečivem, vejci a moukou do mísy. Osolte a opepřete a vše důkladně rukama propracujte.
- Z hmoty vytvořte váleček. Aby při pečení maso nepopraskalo, obalte ho plátky pancetty. Vložte do pekáče vymazaného olejem, překryjte čtvercem alobalu a pečte v troubě 40 minut, na posledních 10 minut alobal odstraňte.
- Sekanou Polpettone Triestino podávejte teplou nebo studenou se zeleninovým salátem.
Pikantní sekaná Polpettone Triestino. Foto: archiv Gurmet
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).