Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečený květák v orientálním stylu

2 porce
do 30 minut
Pečený květák
Pečený květák Autor: Klára Michalová
Tento způsob přípravy květáku stojí určitě za vyzkoušení. Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.
Reklama

Nebojte se experimentovat s kořením, květák je jako houba, která nasákne všechny příchutě a promění je v lahůdku. Zázvor, koriandr, indické masaly či kari koření, to vše květáku sluší. Nezapomeňte na závěrečný postřik citronovou šťávou...

Pečený květák je moc dobrý samotný, ale skvěle funguje i jako přísada do klasického italského rizota nebo zamíchaný do těstovin. V tom případě ale volte jemnější koření, úplně si vystačíte se solí, pepřem a bylinkami.

Pečený květák  Foto: Klára Michalová

Pečený květák. Foto: Klára Michalová

Suroviny (2 porce)

Reklama

Postup

  1. Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky. V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření. Na plech vyložený pečicím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapejte připravenou marinádou.
  2. Předehřejte troubu na 200–220 ˚C a vložte do ní plech. Pečte 15 minut, pak obsah na plechu opatrně promíchejte a pečte dalších 10 minut.
  3. Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou a zasypané nasekanou petrželkou.
Reklama

Pečený květák  Foto: Klára Michalová

Pečený květák. Foto: Klára Michalová

Pečený květák  Foto: Klára Michalová

Pečený květák. Foto: Klára Michalová

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama