Suroviny
- velká rajčata 4 ks
- Kuskus 1/2 hrnku
- Vývar 1 hrnek (250 ml)
- jarní cibulka (zelená část) 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- hladkolistá petržel 1 snítka
- Balkánský sýr 60 g
- mletý římský kmín 1 špetka
- sůl a čerstvě namletý pepř
Článek
Máte rádi kuskus? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty, které rádi zařadíte do svého jídelníčku
Kuskus je opravdu variabilní surovina: dá se použít jako jednoduchá příloha, stejně tak z něj vytvoříte chutné hlavní jídlo, a dokonce se dá připravit i nasladko.
Postup přípravy
- Rajčata na spodní straně lehce seřízněte, aby se nekutálela, a odřízněte z nich vršek. Opatrně je vydlabejte.
- Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucím vývarem. Přikryjte a nechte asi 10 min odstát.
- Do kuskusu vmíchejte utřený česnek, nasekanou jarní cibulku a petrželku, nadrolte balkánský sýr.
- Vše dochuťte solí, pepřem a římským kmínem. Potom vmíchejte polovinu toho, co jste vydlabali z rajčat.
- Kuskusovou směsí naplňte rajčata, přiklopte je odříznutým vrškem a pečte na 180°C 10–15 minut.