Suroviny
- ovesné vločky 50 g
- mandlové mléko 350 ml
- med 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- mletá skořice 1/2 lžičky
- vlašské ořechy (nasekané) 1 lžíce
- jablka 1/2 ks
- máslo 1 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
Jednou lesní ovoce, podruhé zase jen jablko a hruška. Navíc ovesné vločky jsou bohaté na bílkoviny a vitaminy řady B. Pokud máte problémy se zažíváním, je pro vás tato snídaně ideální variantou! Zasytí, a přitom je lehce stravitelná.
Postup přípravy
- V rendlíku promíchejte vločky a mléko. Přidejte špetku soli a vařte za občasného míchání 4–5 minut. Mezitím si na pánvi nechte rozpustit lžíci másla a přidejte na plátky nakrájené jablko, které posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Kousky jablka můžete přidat i přímo do vloček, ale to záleží na každém, jak moc ovocnou chce snídani mít. Do kaše přidejte med, skořici a nechte povařit doměkka. Ke konci je potřeba, jako u všeho, ochutnat a dochutit. Těch pár minut navíc za ty slastné výrazy strávníků rozhodně stojí za to.
- Hotovou kaši naservírujte do misky, ozdobte plátky karamelizovaných jablek a na závěr posypte nasekanými ořechy.