Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky
Jednou lesní ovoce, podruhé zase jen jablko a hruška. Navíc ovesné vločky jsou bohaté na bílkoviny a vitaminy řady B. Pokud máte problémy se zažíváním, je pro vás tato snídaně ideální variantou! Zasytí, a přitom je lehce stravitelná.
Suroviny (1 porce)
- Ovesné vločky 50 g
- mandlové mléko 350 ml
- Med 1 lžíce
- Sůl 1 špetka
- mletá skořice 1/2 lžičky
- nasekané vlašské ořechy 1 lžíce
- Jablko 1/2 ks
- Máslo 1 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
Postup
- V rendlíku promíchejte vločky a mléko. Přidejte špetku soli a vařte za občasného míchání 4–5 minut. Mezitím si na pánvi nechte rozpustit lžíci másla a přidejte na plátky nakrájené jablko, které posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Kousky jablka můžete přidat i přímo do vloček, ale to záleží na každém, jak moc ovocnou chce snídani mít. Do kaše přidejte med, skořici a nechte povařit doměkka. Ke konci je potřeba, jako u všeho, ochutnat a dochutit. Těch pár minut navíc za ty slastné výrazy strávníků rozhodně stojí za to.
- Hotovou kaši naservírujte do misky, ozdobte plátky karamelizovaných jablek a na závěr posypte nasekanými ořechy.
Ovesná kaše s karamelizovanými jablky Foto: KitchenStory.cz
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.