Suroviny
- cherry rajčata (ideálně různobarevná) 500 g
- extra virgin olivový olej 120 ml + na pokapání rajčat
- feta (rozdrobená) 250 g
- med 2 lžíce
- tymián (čerstvý ) 6 snítek
- oregano (čerstvé ) 6 snítek
- krémový sýr 50 g
- citronová kůra (nastrouhaná kůra z (bio) citronu) z 1 citronu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata (případně rozpůlená), zakapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 20 až 25 minut.
- V míse utřete fetu, krémový sýr, 120 ml oleje a případně trochu vody dohladka. Vmíchejte med, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vše můžete také rozmixovat.
- Navrch rozložte opečená rajčata, posypte lístky bylinek a ještě pomelte pepřem. Podávejte nejlépe s opečenými plátky bagety nebo jako dip s chipsy či tyčinkami.
Našlehaná feta s pečenými rajčátky Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD