zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Našlehaná feta s pečenými rajčátky
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Našlehaná feta s pečenými rajčátky

Našlehaná feta s pečenými rajčátky

Hodnoceno: 5x
Velmi nevšední svého druhu dip nebo pomazánka, která nechá zazářit dokonalým letním rajčatům. Ovčí feta má výraznou chuť, kterou krásně zjemní krémový sýr. Rajčátka pečením krásně zesládnou a společně se slaným základem vytvoří nejdokonalejší předkrm či chuťovku letošního léta!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata (případně rozpůlená), zakapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 20 až 25 minut.
  2. V míse utřete fetu, krémový sýr, 120 ml oleje a případně trochu vody dohladka. Vmíchejte med, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vše můžete také rozmixovat.
  3. Navrch rozložte opečená rajčata, posypte lístky bylinek a ještě pomelte pepřem. Podávejte nejlépe s opečenými plátky bagety nebo jako dip s chipsy či tyčinkami.
Našlehaná feta s pečenými rajčátky
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Našlehaná feta s pečenými rajčátky

reklama

Související témata: feta , dip , rajčata , Malá jídla , Středomořská kuchyně