Suroviny
- cherry rajčátka, ideálně různobarevná 500 g
- extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 120 ml + na pokapání rajčat
- feta, rozdrobená 250 g
- med 2 lžíce
- tymián (čerstvý tymián) 6 snítek
- čerstvé oregano 6 snítek
- krémový sýr 50 g
- nastrouhaná kůra z (bio) citronu
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata (případně rozpůlená), zakapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 20 až 25 minut.
- V míse utřete fetu, krémový sýr, 120 ml oleje a případně trochu vody dohladka. Vmíchejte med, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vše můžete také rozmixovat.
- Navrch rozložte opečená rajčata, posypte lístky bylinek a ještě pomelte pepřem. Podávejte nejlépe s opečenými plátky bagety nebo jako dip s chipsy či tyčinkami.
Našlehaná feta s pečenými rajčátky Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD