Našlehaná feta s pečenými rajčátky

Moje hodnocení
6x

Velmi nevšední svého druhu dip nebo pomazánka, která nechá zazářit dokonalým letním rajčatům. Ovčí feta má výraznou chuť, kterou krásně zjemní krémový sýr. Rajčátka pečením krásně zesládnou a společně se slaným základem vytvoří nejdokonalejší předkrm či chuťovku letošního léta!

4 porce
60 minut
středomořská

Suroviny

  • cherry rajčátka, ideálně různobarevná 500 g
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 120 ml + na pokapání rajčat
  • feta, rozdrobená 250 g
  • med 2 lžíce
  • tymián (čerstvý tymián) 6 snítek
  • čerstvé oregano 6 snítek
  • krémový sýr 50 g
  • nastrouhaná kůra z (bio) citronu
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata (případně rozpůlená), zakapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte 20 až 25 minut.
  2. V míse utřete fetu, krémový sýr, 120 ml oleje a případně trochu vody dohladka. Vmíchejte med, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vše můžete také rozmixovat.
  3. Navrch rozložte opečená rajčata, posypte lístky bylinek a ještě pomelte pepřem. Podávejte nejlépe s opečenými plátky bagety nebo jako dip s chipsy či tyčinkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty