Regionální potravina

Nadýchané makové lívance se švestkovou omáčkou

Moje hodnocení
3x

Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejdříve smíchejte všechny sypké suroviny a dobře promíchejte. Poté přilijte mléko a nakonec přidejte vejce. Těsto dobře propracujte a nechte 20 min. odstát.
  2. Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejte v malém rendlíku.
  3. Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečte dozlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.
  4. Ještě horké lívance zalijte švestkovým rozvarem a nahoru dejte nok ze zakysané smetany.

PRIMA TIP: Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty