návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Makovec

8–10 porcí
do 10 minut
Makovec
Makovec Autor: Pradobroty.cz
Tento vláčný a hodně makový dezert můžete dle libosti doplnit citronovou nebo čokoládovou polevou, my ovšem hlasujeme pro variantu mascarpone se smetanou – ta chuť máku krásně doplní a umlčí i posledního případného odpůrce suchých buchet :)
Reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Reklama

Postup

  1. Troubu zapněte na 180 °C (horkovzuduch na 160 °C). Větší pekáček (25 x 35 cm) lehce navlhčete a vyložte pečicím papírem (nebo vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou).
  2. Oba cukry smíchejte s jogurtem. Přidejte namletý mák zalitý mlékem a opět promíchejte. V jiné míse smíchejte škrob, mouku a prášek do pečiva a přidejte k makové směsi a rozmíchejte do hladka.
  3. Těsto vylejte na připravený plech a v rozpálené troubě pečte 30–40 minut. Propečenost zkoušejte špejlí.
  4. Krém: vychlazené mascarpone a smetanu vložte do mísy společně s cukrem a nejprve na menší otáčky (šlehačem) promíchejte. Pak zapněte nejvyšší otáčky a vyšlehejte během asi 2–3 minut tuhý krém.
  5. Přidejte citronovou šťávu a vanilkový extrakt a rychle promíchejte šlehačem (v řádu několika sekund, nešlehejte dlouho, celý krém by se mohl srazit). Krém vložte do zdobicího sáčku a každý kousek makovce ozdobte dle fantazie.
Reklama

Makovec  Foto:

Makovec, foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také