Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní
Zdroj: Garden & Kitchen
Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní
Zdroj:
Garden & Kitchen
Cuketa je pomalu ve své sezoně, a proto další tipy na vhodné recepty rozhodně nesmí chybět. Pizza šneci či jiní kynutí šneci jsou velmi oblíbenou svačinkou – pojďte si je tentokrát upéct hezky od základu, navíc vylepšené právě o sezonní cuketu.
Postup přípravy
-
Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a mouku. Lžící vše promíchejte a nechte kvásek vzejít. Trvá to zhruba 10 minut.
-
Cuketu nastrouhejte a nechte ji chvíli stát, poté z ní vymačkejte přebytečnou vodu.
-
Do mísy dejte mouku, zakysanou smetanu, vajíčko, sůl, vzešlý kvásek, olivový olej, nastrouhanou cuketu a vše zpracujte v těsto.
-
Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě kynout zhruba 60–90 minut.
-
Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na obdélník silný 3–4 mm.
-
Na celý plát naneste cuketovou směs a srolujte těsto v roládu. Poté nožem pokrájejte na 1cm kousky, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Šneky na plechu nechte zhruba 30 minut kynout.
-
Poté je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě zhruba 20 minut.
-
Náplň: Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle.
-
Na pánvi rozehřejte olej s máslem a krátce osmahněte nadrobno nasekaný česnek.
-
Poté přidejte nastrouhanou cuketu, osolte a opepřete.
-
Přidejte tymián a vše restujte zhruba 3–4 minuty.
-
Orestovanou cuketu nechte vychladnout a poté do ní vmíchejte nastrouhaný sýr.
Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní 2
Zdroj:
Garden & Kitchen