zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní
Autor: Garden & Kitchen Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní

Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní

Hodnoceno: 5x
Cuketa je pomalu ve své sezoně, a proto další tipy na vhodné recepty rozhodně nesmí chybět. Pizza šneci či jiní kynutí šneci jsou velmi oblíbenou svačinkou – pojďte si je tentokrát upéct hezky od základu, navíc vylepšené právě o sezonní cuketu.
do 1,5 hodiny

reklama

Suroviny

Kvásek:

Těsto:

Na potření:

Na posypání:

Postup

  1. Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a mouku. Lžící vše promíchejte a nechte kvásek vzejít. Trvá to zhruba 10 minut.
  2. Cuketu nastrouhejte a nechte ji chvíli stát, poté z ní vymačkejte přebytečnou vodu.
  3. Do mísy dejte mouku, zakysanou smetanu, vajíčko, sůl, vzešlý kvásek, olivový olej, nastrouhanou cuketu a vše zpracujte v těsto.
  4. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě kynout zhruba 60–90 minut. 
  5. Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na obdélník silný 3–4 mm.
  6. Na celý plát naneste cuketovou směs a srolujte těsto v roládu. Poté nožem pokrájejte na 1cm kousky, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C. Šneky na plechu nechte zhruba 30 minut kynout.
  8. Poté je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě zhruba 20 minut.
  9. Náplň: Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle.
  10. Na pánvi rozehřejte olej s máslem a krátce osmahněte nadrobno nasekaný česnek.
  11. Poté přidejte nastrouhanou cuketu, osolte a opepřete.
  12. Přidejte tymián a vše restujte zhruba 3–4 minuty.
  13. Orestovanou cuketu nechte vychladnout a poté do ní vmíchejte nastrouhaný sýr.

 

Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní
Autor: Garden & Kitchen Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz