Kynutí slaní šneci s cuketovou náplní

Moje hodnocení
6x

Cuketa je pomalu ve své sezoně, a proto další tipy na vhodné recepty rozhodně nesmí chybět. Pizza šneci či jiní kynutí šneci jsou velmi oblíbenou svačinkou – pojďte si je tentokrát upéct hezky od základu, navíc vylepšené právě o sezonní cuketu.

1 porce
90 minut
česká

Kvásek

  • čerstvé droždí 1/2 kostky
  • cukr 1 lžička
  • mouka 1 lžíce
  • teplé mléko 80 ml

Těsto

  • špaldová mouka 500 g
  • zakysaná smetana 150 g
  • vejce 1 ks
  • olivový olej 2–3 lžíce
  • nastrouhaná cuketa 200 g
  • sůl 1 lžička

Náplň

Na potření

Na posypání

  • nastrouhaný tvrdý sýr 30 g

Postup přípravy

  1. Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a mouku. Lžící vše promíchejte a nechte kvásek vzejít. Trvá to zhruba 10 minut.
  2. Cuketu nastrouhejte a nechte ji chvíli stát, poté z ní vymačkejte přebytečnou vodu.
  3. Do mísy dejte mouku, zakysanou smetanu, vajíčko, sůl, vzešlý kvásek, olivový olej, nastrouhanou cuketu a vše zpracujte v těsto.
  4. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě kynout zhruba 60–90 minut.
  5. Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na obdélník silný 3–4 mm.
  6. Na celý plát naneste cuketovou směs a srolujte těsto v roládu. Poté nožem pokrájejte na 1cm kousky, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C. Šneky na plechu nechte zhruba 30 minut kynout.
  8. Poté je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě zhruba 20 minut.
  9. Náplň: Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle.
  10. Na pánvi rozehřejte olej s máslem a krátce osmahněte nadrobno nasekaný česnek.
  11. Poté přidejte nastrouhanou cuketu, osolte a opepřete.
  12. Přidejte tymián a vše restujte zhruba 3–4 minuty.
  13. Orestovanou cuketu nechte vychladnout a poté do ní vmíchejte nastrouhaný sýr.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty