Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Kuře se salátem waldorf
Kuře se salátem à la Waldorf
Šťavnaté kuřecí maso a k tomu výtečný salát s jablkem, celerem a ořechy. Tohle jídlo je prostě ideální večeře – nabité vitamíny i bílkovinami. A tak trochu jako bonus uspokojí i chutě na sladké :)
do 30 minut
5 porcí
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Suroviny (5 porcí)
Kuře:
- kuřecí prsa 1 kg
- Sůl 1 menší lžíce
- Cukr 1/2 lžičky
- bílý pepř 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžička
- Muškátový oříšek 1 lžička
- Kurkuma 1 lžička
- sušený česnek 2 lžičky
- rostlinný olej 3 lžíce
Salát:
- menší celer 1 ks
- pevná jablka 3 ks
- šťáva z 1/2 citronu
- červené hroznové víno 1 hrst
- koňak (není nutné) 2 lžíce
- vlašské nebo pekanové ořechy 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Citron
- créme fraiche 60 g
- domácí majonéza 60 g
- několik lístků rukoly nebo řeřichy
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pokud máte možnost, bouchněte do masa několikrát tenderizérem, maso hezky zkřehne. Pokud tenderizér nemáte, pusťte se rovnou do marinování. Ze všech ingrediencí kromě oleje a masa připravte kořenicí směs. Poté maso ze všech stran směsí dobře posypte a nechte marinovat alespoň přes noc v lednici.
- Pánev rozpalte naplno, maso potřete olejem a ze všech stran dobře zatáhněte. Na prsa položte plátek másla a maso dopékejte v troubě při 180 °C asi 10 minut. Před krájením počkejte alespoň 3 minuty, ať z masa nevyteče skvělá šťáva.
- Celer oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky a na chviličku vhoďte do vroucí vody – změkne a bude mít jemnější chuť. Poté celer zchlaďte ve studené vodě a vhoďte do mísy. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky, mírně zakápněte citronem, aby nezhnědla, a přidejte k celeru. Přihoďte vypeckované hroznové víno, nasekané vlašské ořechy. Salát mírně osolte, opepřete, zakápněte citronem a promíchejte. Crème fraîche promíchejte s majonézou a těsně před podáváním vše vmíchejte do salátu.
- Salát podávejte s nakrájeným kuřecím prsem a lístky rukoly nebo řeřichy.