reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Salát Waldorf s krůtím masem
Autor: Marek Bartoš / Lehká kuchyně Salát Waldorf s krůtím masem

Salát Waldorf s krůtím masem

Hodnoceno: 2x
Překvapivě harmonické spojení chutí jablka, celeru, hroznového vína a majonézy objevil Oscar Tschirky, vrchní číšník hotelu Waldorf v New Yorku, mezi lety 1893 až 1896. Salát Waldorf měl velký úspěch a dočkal se různých variací, v roce 1928 se v něm poprvé objevily ořechy.
do 30 minut
4 porce

Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce tento klasický recept mírně odlehčil řeckým jogurtem a krůtím masem.

reklama

Postup

  1. Rozpalte pánev. Maso nakrájejte na 2cm plátky. Potřete je olejem, osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi dozlatova zhruba 5 minut. Otočte, vsypte pekanové ořechy a dopečte 3–5 minut.
  2. Řapíkatý celer vsypte do vroucí osolené vody, povařte 1 minutu, vyjměte a zchlaďte v ledové vodě. Slijte a nechte okapat.
  3. V míse promíchejte celer, jablko, cibuli a sýr. V misce vyšlehejte majonézu s jogurtem a octem, osolte, opepřete a podle chuti zašlehejte i šťávu z masa. Vmíchejte do salátu, posypte výhonky řeřichy a pekanovými ořechy a podávejte s krůtími plátky.

Salát Waldorf s krůtím masem  Foto: Salát Waldorf s krůtím masem; foto: Marek Bartoš / Lehká kuchyně

Lehká kuchyně Foto:

Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím, na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit tzv. z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“

V nové kuchařce najdete 87 receptů. Vydává nakladatelství Sevruga, doporučená cena 399 Kč.

Knihu můžete zakoupit ZDE.

reklama