Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát Waldorf s krůtím masem
Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce tento klasický recept mírně odlehčil řeckým jogurtem a krůtím masem.
Suroviny (4 porce)
- krůtí prsa bez kůže a kosti 4 ks (à 150 g)
- Olivový olej 2 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- pekanové ořechy 100 g
- řapíkatý celer, oloupaný a nakrájený na plátky 4 stonky
- jablko nakrájené na kostičky 1 ks
- červená cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
- sýr s modrou plísní, rozdrobený 80 g
- Majonéza 2 lžíce
- Řecký jogurt 3 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžička
- výhonky řeřichy 200 g
Postup
- Rozpalte pánev. Maso nakrájejte na 2cm plátky. Potřete je olejem, osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi dozlatova zhruba 5 minut. Otočte, vsypte pekanové ořechy a dopečte 3–5 minut.
- Řapíkatý celer vsypte do vroucí osolené vody, povařte 1 minutu, vyjměte a zchlaďte v ledové vodě. Slijte a nechte okapat.
- V míse promíchejte celer, jablko, cibuli a sýr. V misce vyšlehejte majonézu s jogurtem a octem, osolte, opepřete a podle chuti zašlehejte i šťávu z masa. Vmíchejte do salátu, posypte výhonky řeřichy a pekanovými ořechy a podávejte s krůtími plátky.
Salát Waldorf s krůtím masem; foto: Marek Bartoš / Lehká kuchyně
Lehká kuchyně
Zdeněk Pohlreich
„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím, na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit tzv. z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“
V nové kuchařce najdete 87 receptů. Vydává nakladatelství Sevruga, doporučená cena 399 Kč.
Knihu můžete zakoupit ZDE.