Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kořeněná pomerančová marmeláda

800 ml porcí
do 30 minut
Kořeněná pomerančová marmeláda
Spouštím video za 5s.
Tato kořeněná marmeláda z pomerančů se hodí nejen jako sladká pomazánka na chléb, výborně bude fungovat i k dochucení sýrů!
Reklama

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny (800 ml porcí)

Reklama

Postup

  1. Pomeranče oloupejte tak, aby na nich zbylo co nejméně bílé slupky (ale vnitřní blány klidně ponechejte).
  2. Bio pomeranč před loupáním ostrouhejte na hrubém struhadle, aby vám vznikly nudličky oranžové kůry, ty dejte do misky.
  3. Oloupané pomeranče pokrájejte na větší kousky a vyndejte z nich semínka. Pak dvě třetiny pomerančů rozmixujte nahrubo. Přelijte je do hrnce s objemem alespoň 3 l.
  4. Vmíchejte do nich želírovací cukr, zbylé oloupané pomeranče pokrájejte na malé kousky (cca 3x3 cm) a přidejte je také do hrnce. Z obou citronů vymačkejte šťávu a bez semínek ji dejte k pomerančům do hrnce.
  5. Přidejte hřebíčky a skořici. Zázvor oloupejte a nastrouhejte do směsi. Pak za stálého míchání vše přiveďte k varu a vařte cca 10-15 minut, než vám vznikne správná hustota marmelády.
  6. Pokud chcete, minutu před koncem varu vmíchejte whisky. Ještě horkou marmeládu plňte do sklenic, očistěte okraje, pevně uzavřete víčkem a postavte dnem nahoru. Konzervovat nemusíte, marmeláda má v sobě dostatek cukru.
Reklama

Kořeněná pomerančová marmeláda 2 Foto: Kořeněná pomerančová marmeláda; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama