Suroviny
- kukuřice 450 g
- cibule 1 ks
- celer 1 řapík
- česnek 2 stroužky
- kokosové mléko 1 plechovka
- kuřecí vývar 500 ml
- chilli papričky (bird's eye) 2–3 ks
- kokos (chipsy) 1 hrst
- koriandr (čerstvý) 1 hrst
- limetka 1 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na 2 lžících olivového oleje na středním ohni zpěňte nahrubo nakrájenou cibuli s nahrubo nakrájeným řapíkem celeru.
- Jakmile zesklovatí (cca 5 minut) přidejte nahrubo nakrájený česnek a jednu semínek zbavenou papričku a krátce zarestujte.
- Přidejte kukuřici, vývar, kokosové mléko a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 15–20 minut a poté rozmixujte. Pokud se vám nepodaří polévku rozmixovat do hladka, můžete ji přecedit přes jemné síto.
- Dochuťte solí a pepřem. Podávejte jemně zakápnuté olivovým olejem, s koriandrem, chilli papričkou a orestovanými kokosovými chipsy. Těsně před podáváním zakápněte limetkovou šťávou.