Suroviny
- bio strouhaný kokos 2 hrnky
- kokosové mléko 1 hrnek
- kokosové máslo 4 lžíce
- vanilkový extrakt podle chuti
- lyofilizované borůvky nebo maliny (sušené mrazem) 1 hrst
- vysokoprocentní nebo domácí čokoláda 200 g
Postup přípravy
- Do mixéru vložte kokos, kokosové mléko, kokosové máslo, vanilku, lyofilizované ovoce a rozmixujte dohladka.
- Plech nebo prkénko vyložte pečicím papírem. Hmotu z kokosu na něj přesuňte a rukama vytvořte asi 2 cm vysoký plát obdélníkového tvaru. Vložte na 2–3 hodiny do mrazáku.
- Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu.
- Zmrzlou kokosovou placku nechte chvilku povolit, rozkrájejte na jednotlivé tyčinky, které ihned namočte v rozehřáté čokoládě a vložte na dalších 15 minut do mrazáku. Skladujte je maximálně 7 dní v lednici.