Suroviny
- kuřecí stehno 4 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladká mouka 2 lžíce
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 1 ks
- suché bílé víno 150 ml
- kuřecí vývar (nebo zeleninový) 200 ml
- drcená rajčata 200 g (1/2 plechovky)
- smetana na vaření 150 ml
- sušená rajčata (v oleji) 50 g
- baby špenát 50 g
- strouhaný parmazán 30 g
- bageta (k podávání)
Postup přípravy
- Stehna naporcujte na menší kousky, osolte, opepřete a obalte ve směsi mouky s mletou červenou paprikou. Opečte je na oleji dozlatova a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi opečte najemno nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Vraťte zpět maso, podlijte vínem a nechte zredukovat. Zalijte vývarem a rajčaty a duste doměkka.
- Omáčku zjemněte smetanou, přidejte nasekaná sušená rajčata a špenát, posypte parmazánem a podávejte s opečenými plátky bagety.
Vyzkoušejte také klasické pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Výtečné pečené kuře s máslem a zeleninou