Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Moje hodnocení
2x

Tradiční šišky se připravují z těsta z vařených brambor a sypou se mákem nebo opraženou strouhankou a zalévají rozpuštěným máslem. V létě tuto klasickou kombinaci zkuste odlehčit a přidejte svěží tvaroh a nakyslý rybíz.

4 porce
60 minut
česká

Šulánky

Dokončení

Postup přípravy

  1. Uvařte brambory ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přidejte mouku, vejce a špetku soli. Rukama vypracujte těsto, postupně z něj vyválejte menší šišky a vyskládejte je na pomoučněný tác.
  2. Všechny šulánky najednou vhoďte do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjměte.
  3. Mezitím smíchejte tvaroh s rybízem a dvěma lžícemi cukru. Mák smíchejte s moučkovým cukrem. Uvařené šulánky podávejte posypané mákem, polité rozpuštěným máslem a ozdobené rybízovým tvarohem.

Vyzkoušejte také výtečné placky z vařených brambor podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Luxusní bramborové placky z vařených brambor

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty