Suroviny
- kuřecí prsa 600 g
- sůl
- tandoori masala 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- bílý jogurt 100 g
Těsto:
- hladká mouka 400 g + na podsypání
- bílý jogurt 370 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 sáčku
- sůl
- olej 2 lžíce
- koriandr 1/2 snítky
- sezamová semínka 4 lžíce
- ghí (rozehřáté) 100 g
Dip:
- bílý jogurt 400 g
- máta 3 snítky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- limetková šťáva
Postup přípravy:
- Kuřecí maso nakrájejte na menší plátky, vložte do misky, osolte, posypte kořením, přidejte prolisovaný česnek a bílý jogurt a uložte do chladu na 2 hodiny marinovat.
- Mouku, jogurt, kypřicí prášek, sůl a olej přendejte do mísy a propracujte rukama. Poté těsto přeneste na pomoučený vál a ještě jednou rukama propracujte, dokud nebude hladké a nelepivé. Těsto rozkrájejte na osm stejných kousků a rozválejte na oválné placky asi půl centimetru vysoké.
- Koriandr nasekejte nahrubo a posypte jím polovinu placek, druhou polovinu posypte sezamem. Lehce vše přimáčkněte válečkem. Na gril dejte plech na pečení dnem nahoru, nechte ho rozpálit a pak na něj vložte placku.
- Nechte asi 1 minutu opékat. Po opečení potřete ghíčkem a dejte stranou. Gril ztlumte na polovinu, přidejte namarinované maso a pečte ho 5 minut z každé strany dozlatova.
- V jiné misce smíchejte bílý jogurt s nasekanou mátou, solí, pepřem, olivovým olejem a šťávou z limetky. Podávejte vše dohromady.
S chlebem naan můžete podávat i další typicky indická jídla. Máme pro vás také videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí tikka masala s naan plackami
Nebo se mrkněte na další tipy na domácí pečivo: