Suroviny
- kokosová mouka 120 g
- Kokosový olej 4 lžíce
- med 3 lžíce
- banán (zralý ) 1/2
- vejce 2 ks
- sůl 1 špetka
Zdobení
- bílá čokoláda (kvalitní ) 100 g
- maliny (lyofilizované ) 1 hrst
Sehnat kokosovou mouku je jednodušší než koupit mandlovou mouku a to je dobře. V domácích podmínkách je trochu obtížnější ji vyrobit, protože se nejedná o rozmixovaný strouhaný kokos. Kokosová mouka se totiž před mletím odtučňuje. Navíc má impozantní obsah vlákniny a je doslova požehnáním pro povzbuzení metabolismu.
Postup přípravy
- Kokosový olej nechte při mírné teplotě rozpustit. Vmíchejte med a nechte ho trochu vychladnout. Banán rozmačkejte vidličkou a vyšlehejte s vajíčky. Kokosovou mouku smíchejte se špetkou soli a zapracujte olej s medem i vyšlehaná vajíčka s banánem.
- Hotové těsto trpělivě vyválejte na plát silný půl centimetru. Nejlépe to jde mezi dvěma kusy pevnějšího igelitu, protože kokosové těsto neobsahuje lepek a je drobivější.
- Vykrajujte kolečka a pomocí nože opatrně přendávejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 10 minut při teplotě 170 °C, až okraje začnou zlátnout.
- Po úplném vychlazení potřete kolečka rozpuštěnou bílou čokoládou a posypejte nadrobenými sušenými malinami.