zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kokosová linecká kolečka bez mouky s bílou čokoládou a malinami
Autor: Kuchařka pro moderní babičku Kokosová linecká kolečka bez mouky s bílou čokoládou a malinami

Kokosová linecká kolečka bez mouky s bílou čokoládou a malinami

Hodnoceno: 6x
Kokosová mouka je chuťově velmi dobrá a má poměrně široké využití pro pečení bez lepku. Tento základní recept můžete využít i pro další druhy cukroví, například přidáním kakaa, skořice či kousků čokolády. Nebo vykrajujte různé tvary a ozdobte je barevnou cukrovou polevou jako perníčky.
do 1 hodiny
2 plechy porce

Sehnat kokosovou mouku je jednodušší než koupit mandlovou mouku a to je dobře. V domácích podmínkách je trochu obtížnější ji vyrobit, protože se nejedná o rozmixovaný strouhaný kokos. Kokosová mouka se totiž před mletím odtučňuje. Navíc má impozantní obsah vlákniny a je doslova požehnáním pro povzbuzení metabolismu.

reklama

Suroviny (2 plechy porce)

Postup

  1. Kokosový olej nechte při mírné teplotě rozpustit. Vmíchejte med a nechte ho trochu vychladnout. Banán rozmačkejte vidličkou a vyšlehejte s vajíčky. Kokosovou mouku smíchejte se špetkou soli a zapracujte olej s medem i vyšlehaná vajíčka s banánem. 
  2. Hotové těsto trpělivě vyválejte na plát silný půl centimetru. Nejlépe to jde mezi dvěma kusy pevnějšího igelitu, protože kokosové těsto neobsahuje lepek a je drobivější.
  3. Vykrajujte kolečka a pomocí nože opatrně přendávejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 10 minut při teplotě 170 °C, až okraje začnou zlátnout. 
  4. Po úplném vychlazení potřete kolečka rozpuštěnou bílou čokoládou a posypejte nadrobenými sušenými malinami.  
Kokosová linecká kolečka bez mouky s bílou čokoládou a malinami
Autor: Kuchařka pro moderní babičku Kokosová linecká kolečka bez mouky s bílou čokoládou a malinami

reklama

Kuchařka pro moderní babičku
Kateřina Bednářová

Žadoní-li vnoučata o muffiny, burger s trhaným masem, avokádový sendvič a další moderní jídla, která znají z oblíbených bister, ale babička o nich nikdy neslyšela, může si připadat trochu trapně. Tahle knížka jí odhalí chutě mileniálů a představí všechny ty moderní suroviny a způsoby přípravy. A protože babičky zpravidla umí dobře vařit, zvládnou srozumitelně popsané recepty na první pokus a zjistí, že jejich příprava je překvapivě rychlá i snadná. Dobré jídlo u babičky zůstává jistotou i v dnešní době posedlé zdravým životním stylem a tahle kniha uspokojí všechny.  

Vydalo nakladatelství Došel karamel