Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kokosová linecká kolečka bez mouky s bílou čokoládou a malinami
Sehnat kokosovou mouku je jednodušší než koupit mandlovou mouku a to je dobře. V domácích podmínkách je trochu obtížnější ji vyrobit, protože se nejedná o rozmixovaný strouhaný kokos. Kokosová mouka se totiž před mletím odtučňuje. Navíc má impozantní obsah vlákniny a je doslova požehnáním pro povzbuzení metabolismu.
Suroviny (2 plechy porce)
- kokosová mouka 120 g
- kokosový olej 4 lžíce
- med 3 lžíce
- zralý banán 1/2
- vejce 2 ks
- sůl 1 špetka
Zdobení:
- kvalitní bílá čokoláda 100 g
- lyofilizované maliny 1 hrst
Postup
- Kokosový olej nechte při mírné teplotě rozpustit. Vmíchejte med a nechte ho trochu vychladnout. Banán rozmačkejte vidličkou a vyšlehejte s vajíčky. Kokosovou mouku smíchejte se špetkou soli a zapracujte olej s medem i vyšlehaná vajíčka s banánem.
- Hotové těsto trpělivě vyválejte na plát silný půl centimetru. Nejlépe to jde mezi dvěma kusy pevnějšího igelitu, protože kokosové těsto neobsahuje lepek a je drobivější.
- Vykrajujte kolečka a pomocí nože opatrně přendávejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 10 minut při teplotě 170 °C, až okraje začnou zlátnout.
- Po úplném vychlazení potřete kolečka rozpuštěnou bílou čokoládou a posypejte nadrobenými sušenými malinami.
Kuchařka pro moderní babičku
Žadoní-li vnoučata o muffiny, burger s trhaným masem, avokádový sendvič a další moderní jídla, která znají z oblíbených bister, ale babička o nich nikdy neslyšela, může si připadat trochu trapně. Tahle knížka jí odhalí chutě mileniálů a představí všechny ty moderní suroviny a způsoby přípravy. A protože babičky zpravidla umí dobře vařit, zvládnou srozumitelně popsané recepty na první pokus a zjistí, že jejich příprava je překvapivě rychlá i snadná. Dobré jídlo u babičky zůstává jistotou i v dnešní době posedlé zdravým životním stylem a tahle kniha uspokojí všechny.
Vydalo nakladatelství Došel karamel.