Kateřina Bednářová

Kokosová linecká kolečka bez mouky s bílou čokoládou a malinami

Moje hodnocení
6x

Kokosová mouka je chuťově velmi dobrá a má poměrně široké využití pro pečení bez lepku. Tento základní recept můžete využít i pro další druhy cukroví, například přidáním kakaa, skořice či kousků čokolády. Nebo vykrajujte různé tvary a ozdobte je barevnou cukrovou polevou jako perníčky.

2 porce
60 minut

Suroviny

  • kokosová mouka 120 g
  • kokosový olej 4 lžíce
  • med 3 lžíce
  • banán (zralý banán) 1/2
  • vejce 2 ks
  • sůl 1 špetka

Zdobení

  • kvalitní bílá čokoláda 100 g
  • lyofilizované maliny 1 hrst

Sehnat kokosovou mouku je jednodušší než koupit mandlovou mouku a to je dobře. V domácích podmínkách je trochu obtížnější ji vyrobit, protože se nejedná o rozmixovaný strouhaný kokos. Kokosová mouka se totiž před mletím odtučňuje. Navíc má impozantní obsah vlákniny a je doslova požehnáním pro povzbuzení metabolismu.

Postup přípravy

  1. Kokosový olej nechte při mírné teplotě rozpustit. Vmíchejte med a nechte ho trochu vychladnout. Banán rozmačkejte vidličkou a vyšlehejte s vajíčky. Kokosovou mouku smíchejte se špetkou soli a zapracujte olej s medem i vyšlehaná vajíčka s banánem.
  2. Hotové těsto trpělivě vyválejte na plát silný půl centimetru. Nejlépe to jde mezi dvěma kusy pevnějšího igelitu, protože kokosové těsto neobsahuje lepek a je drobivější.
  3. Vykrajujte kolečka a pomocí nože opatrně přendávejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 10 minut při teplotě 170 °C, až okraje začnou zlátnout.
  4. Po úplném vychlazení potřete kolečka rozpuštěnou bílou čokoládou a posypejte nadrobenými sušenými malinami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Bednářová

Došel karamel Kateřina Bednářová

Žadoní-li vnoučata o muffiny, burger s trhaným masem, avokádový sendvič a další moderní jídla, která znají z oblíbených bister, ale babička o nich nikdy neslyšela, může si připadat trochu trapně. Tahle knížka jí odhalí chutě mileniálů a představí všechny ty moderní suroviny a způsoby přípravy. A protože babičky zpravidla umí dobře vařit, zvládnou srozumitelně popsané recepty na první pokus a zjistí, že jejich příprava je překvapivě rychlá i snadná. Dobré jídlo u babičky zůstává jistotou i v dnešní době posedlé zdravým životním stylem a tahle kniha uspokojí všechny.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty