Suroviny
- vejce 7 ks
 - cukr (Korunní cukr na pečení) 150 g
 - vanilkový cukr 1 sáček
 - lískové ořechy (strouhané) 80 g
 - mouka 40 g
 - kaštanové pyré 100 g
 - máslo 40 g
 - moučkový cukr (na posypání)
 
    
    
Postup přípravy
- Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru a vanilkovým cukrem až do bílé pěny. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a postupně přidávejte druhou polovinu cukru na pečení. Třetinu sněhu smíchejte se žloutkovou pěnou. Pomalu přimíchávejte lískové ořechy, mouku, kaštanové pyré a rozpuštěné máslo.
 - Směs vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 50 minut. Poté pocukrujte.
 
PRIMA TIP: Místo pyré můžete použít čerstvé kaštany. Nakrojte je a vložte do předehřáté trouby na 180 °C po dobu asi 150 minut. Oloupejte je za horka a rozmačkejte na pyré.