zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kaštanová bábovka s lískovými oříšky
Autor: archiv Korunní cukr Kaštanová bábovka s lískovými oříšky

Kaštanová bábovka s lískovými oříšky

Hodnoceno: 5x
Kaštanové pyré má výjimečnou chuť a velmi vhodnou konzistenci, která promění každé těsto ve vláčný moučník plný chuti. Je velmi oblíbené V Maďarsku, ale i na Slovensku a určitě stojí za vyzkoušení. Právě jednoduchá bábovka je skvělým startovacím receptem, na kterém odhalíte kouzlo kaštanového pyré.
do 1,5 hodiny
16 porcí

reklama

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru a vanilkovým cukrem až do bílé pěny. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a postupně přidávejte druhou polovinu cukru na pečení. Třetinu sněhu smíchejte se žloutkovou pěnou. Pomalu přimíchávejte lískové ořechy, mouku, kaštanové pyré a rozpuštěné máslo.
  2. Směs vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 50 minut. Poté pocukrujte.
PRIMA TIP: Místo pyré můžete použít čerstvé kaštany. Nakrojte je a vložte do předehřáté trouby na 180 °C po dobu asi 150 minut. Oloupejte je za horka a rozmačkejte na pyré.

reklama