Suroviny
- vejce 7 ks
- cukr (Korunní cukr na pečení) 150 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- lískové ořechy (strouhané) 80 g
- mouka 40 g
- kaštanové pyré 100 g
- máslo 40 g
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru a vanilkovým cukrem až do bílé pěny. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a postupně přidávejte druhou polovinu cukru na pečení. Třetinu sněhu smíchejte se žloutkovou pěnou. Pomalu přimíchávejte lískové ořechy, mouku, kaštanové pyré a rozpuštěné máslo.
- Směs vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 50 minut. Poté pocukrujte.
PRIMA TIP: Místo pyré můžete použít čerstvé kaštany. Nakrojte je a vložte do předehřáté trouby na 180 °C po dobu asi 150 minut. Oloupejte je za horka a rozmačkejte na pyré.