reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jemný bramborový krém se slaninovým chipsem
Autor: akademiekvality.cz Jemný bramborový krém se slaninovým chipsem

Jemný bramborový krém se slaninovým chipsem

Hodnoceno: 5x
Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Dáváme si polévky k obědu i večeři. V poslední době jsme si navíc oblíbili krémy, které lze umixovat takřka z jakékoliv zeleniny. Vyzkoušejte třeba tento recept na delikátní bramborový krém.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené oloupané brambory. 
  2. Zalijte vývarem, nechte provařit, dokud brambory nebudou měkké. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. 
  3. Přidejte smetanu a nechte projít varem, poté osolte a opepřete dle chuti. 
  4. Servírujte s opečenými plátky slaniny a čerstvou pokrájenou pažitkou. 

PRIMA TIP: V receptu jsme použili Bio Vavřinec BIO Smetanu ke šlehání 30%, která letos získala ocenění Regionální potravina. Zvolit můžete i BOHEMILK trvanlivou smetanu ke šlehání 1 l (BOHEMILK, a. s.) nebo Smetanu ke šlehání od Moravia Lacto, a. s., obě mají značku Klasa.

Jemný bramborový krém se slaninovým chipsem
Autor: akademiekvality.cz Jemný bramborový krém se slaninovým chipsem

reklama

reklama