Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jemný bramborový krém se slaninovým chipsem
Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Dáváme si polévky k obědu i večeři. V poslední době jsme si navíc oblíbili krémy, které lze umixovat takřka z jakékoliv zeleniny. Vyzkoušejte třeba tento recept na delikátní bramborový krém.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- brambory 600 g
- cibule 1 ks
- zeleninový vývar 600 ml
- smetana ke šlehání 200 ml
- máslo 2 lžíce
- slanina 4 plátky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvá pažitka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené oloupané brambory.
- Zalijte vývarem, nechte provařit, dokud brambory nebudou měkké. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
- Přidejte smetanu a nechte projít varem, poté osolte a opepřete dle chuti.
- Servírujte s opečenými plátky slaniny a čerstvou pokrájenou pažitkou.
PRIMA TIP: V receptu jsme použili Bio Vavřinec BIO Smetanu ke šlehání 30%, která letos získala ocenění Regionální potravina. Zvolit můžete i BOHEMILK trvanlivou smetanu ke šlehání 1 l (BOHEMILK, a. s.) nebo Smetanu ke šlehání od Moravia Lacto, a. s., obě mají značku Klasa.