Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- cibule (nakrájená) 1 ks
- kuřecí stehenní řízek 500 g
- brambory (malé nové, očištěné) 300 g
- drůbeží vývar 400 ml
- brokolice (rozdělená na růžičky) 350 g
- zelenina (různá sezonní listová zelenina (špenát, kapusta, kadeřávek, mangold...), nakrájená na proužky) 350 g
- hrášek 140 g
- jarní cibulka (nakrájená na plátky) 1 svazek
- Bazalkové pesto 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu. Na mírném stupni pak smažte asi 5 minut cibuli, až zvláční, vložte maso a ze všech stran opečte, aby chytlo barvu.
- Do kastrolu vsypte brambory, zalijte vývarem, přidejte dost čerstvě nadrceného nebo namletého černého pepře a uveďte do varu. Kastrol přikryjte a na mírném varu duste asi 30 minut, až maso a brambory změknou.
- Vmíchejte brokolici, hrášek a cibulku a přikryté povařte ještě 5 minut. Vmíchejte pesto, prohřejte a podávejte.
Jarní kuře dušené ve vývaru se zeleninou Zdroj: Marek Kučera