Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní kuře dušené ve vývaru se zeleninou
Lahodný a rychlý „eintopf“ se všemi barvami jara. Díky dušení bude kuře nebesky šťavnaté a zelenina dodá pokrmu velkou porci svěžesti.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- olivový olej 1 lžíce
- cibule, nakrájená 1 ks
- kuřecí stehenní řízky 500 g
- malé nové brambory, očištěné 300 g
- drůbeží vývar 400 ml
- brokolice, rozdělená na růžičky 350 g
- různá sezonní listová zelenina (špenát, kapusta, kadeřávek, mangold...), nakrájená na proužky 350 g
- hrášek 140 g
- jarní cibulka, nakrájená na plátky 1 svazek
- bazalkové pesto 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu. Na mírném stupni pak smažte asi 5 minut cibuli, až zvláční, vložte maso a ze všech stran opečte, aby chytlo barvu.
- Do kastrolu vsypte brambory, zalijte vývarem, přidejte dost čerstvě nadrceného nebo namletého černého pepře a uveďte do varu. Kastrol přikryjte a na mírném varu duste asi 30 minut, až maso a brambory změknou.
- Vmíchejte brokolici, hrášek a cibulku a přikryté povařte ještě 5 minut. Vmíchejte pesto, prohřejte a podávejte.