Jarní kuře dušené ve vývaru se zeleninou

Moje hodnocení
5x

Lahodný a rychlý „eintopf“ se všemi barvami jara. Díky dušení bude kuře nebesky šťavnaté a zelenina dodá pokrmu velkou porci svěžesti.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule, nakrájená 1 ks
  • kuřecí stehenní řízky 500 g
  • malé nové brambory, očištěné 300 g
  • drůbeží vývar 400 ml
  • brokolice, rozdělená na růžičky 350 g
  • různá sezonní listová zelenina (špenát, kapusta, kadeřávek, mangold...), nakrájená na proužky 350 g
  • hrášek 140 g
  • jarní cibulka, nakrájená na plátky 1 svazek
  • bazalkové pesto 1 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu. Na mírném stupni pak smažte asi 5 minut cibuli, až zvláční, vložte maso a ze všech stran opečte, aby chytlo barvu.
  2. Do kastrolu vsypte brambory, zalijte vývarem, přidejte dost čerstvě nadrceného nebo namletého černého pepře a uveďte do varu. Kastrol přikryjte a na mírném varu duste asi 30 minut, až maso a brambory změknou.
  3. Vmíchejte brokolici, hrášek a cibulku a přikryté povařte ještě 5 minut. Vmíchejte pesto, prohřejte a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty