redakce Prima FRESH

Jarní kuře dušené ve vývaru se zeleninou

Moje hodnocení
9x

Lahodný a rychlý „eintopf“ se všemi barvami jara. Díky dušení bude kuře nebesky šťavnaté a zelenina dodá pokrmu velkou porci svěžesti.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu. Na mírném stupni pak smažte asi 5 minut cibuli, až zvláční, vložte maso a ze všech stran opečte, aby chytlo barvu.
  2. Do kastrolu vsypte brambory, zalijte vývarem, přidejte dost čerstvě nadrceného nebo namletého černého pepře a uveďte do varu. Kastrol přikryjte a na mírném varu duste asi 30 minut, až maso a brambory změknou.
  3. Vmíchejte brokolici, hrášek a cibulku a přikryté povařte ještě 5 minut. Vmíchejte pesto, prohřejte a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty