Mama´s Bistro

Jak to bylo, šéfe? Champignon Burger podle Mama´s Bistro

Moje hodnocení
5x

V nové epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? navštívil Zdeněk Pohlreich ostravské Mama´s Bistro. Společně s kuchaři, a zároveň majiteli bistra připravili luxusní hovězí burger se žampiony a chorizem.

1 porce
30 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte na másle a zakápněte citronovou šťávou. Cibuli nakrájejte na proužky, chorizo na nudličky a společně orestujte.
  2. Majonézu smíchejte s bylinkami, trochou česneku a citronové šťávy, podle chuti dosolte a opepřete.
  3. Z mletého masa vytvarujte burgery o váze cca 180 g a dejte na gril. Osolte, opepřete a grilujte cca 3 minuty. Maso obráťte a dejte na něj nastrouhanou goudu. Pokud možno zaklopte malou miskou pro lepší rozpuštění sýra a grilujte další cca 2 minuty. Maso stáhněte z grilu a dejte stranou odpočinout. Mezitím opečte rozkrojené bulky na másle.
  4. Na opečenou spodní polovinu bulky dejte bylinkovou majonézu a salát. Přidejte maso a na něj směs ogrilované cibule s chorizem. Na závěr dejte plátky restovaných žampionů.
  5. Vrchní polovinu bulky potřete kečupem, přidejte salát a zaklopte.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mama´s Bistro


Přečtěte si také

Recepty