Suroviny
- mleté hovězí maso
- gouda (vyzrálá holandská gouda (min. 12 měsíců))
- salám chorizo
- červená cibule
- žampiony (hnědé )
- citronová šťáva
- bylinky (čerstvé (oregano, tymián, petržel, rozmarýn))
- česnek
- majonéza
- kečup
- olej
- bulka (burgerová )
- máslo
- saláty (lollo rosso, polníček)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte na másle a zakápněte citronovou šťávou. Cibuli nakrájejte na proužky, chorizo na nudličky a společně orestujte.
- Majonézu smíchejte s bylinkami, trochou česneku a citronové šťávy, podle chuti dosolte a opepřete.
- Z mletého masa vytvarujte burgery o váze cca 180 g a dejte na gril. Osolte, opepřete a grilujte cca 3 minuty. Maso obráťte a dejte na něj nastrouhanou goudu. Pokud možno zaklopte malou miskou pro lepší rozpuštění sýra a grilujte další cca 2 minuty. Maso stáhněte z grilu a dejte stranou odpočinout. Mezitím opečte rozkrojené bulky na másle.
- Na opečenou spodní polovinu bulky dejte bylinkovou majonézu a salát. Přidejte maso a na něj směs ogrilované cibule s chorizem. Na závěr dejte plátky restovaných žampionů.
- Vrchní polovinu bulky potřete kečupem, přidejte salát a zaklopte.
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: