Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Jak to bylo, šéfe? Champignon Burger podle Mama´s Bistro
V nové epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? navštívil Zdeněk Pohlreich ostravské Mama´s Bistro. Společně s kuchaři, a zároveň majiteli bistra připravili luxusní hovězí burger se žampiony a chorizem.
do 30 minut
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte na másle a zakápněte citronovou šťávou. Cibuli nakrájejte na proužky, chorizo na nudličky a společně orestujte.
- Majonézu smíchejte s bylinkami, trochou česneku a citronové šťávy, podle chuti dosolte a opepřete.
- Z mletého masa vytvarujte burgery o váze cca 180 g a dejte na gril. Osolte, opepřete a grilujte cca 3 minuty. Maso obráťte a dejte na něj nastrouhanou goudu. Pokud možno zaklopte malou miskou pro lepší rozpuštění sýra a grilujte další cca 2 minuty. Maso stáhněte z grilu a dejte stranou odpočinout. Mezitím opečte rozkrojené bulky na másle.
- Na opečenou spodní polovinu bulky dejte bylinkovou majonézu a salát. Přidejte maso a na něj směs ogrilované cibule s chorizem. Na závěr dejte plátky restovaných žampionů.
- Vrchní polovinu bulky potřete kečupem, přidejte salát a zaklopte.