návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Italský jablečný koláč s mandlemi

Hodnoceno: 0x
6–8 porcí
do 1,5 hodiny
Italský jablečný koláč s mandlemi
Autor: Kuchařka Oleje Italský jablečný koláč s mandlemi
Tajnou ingrediencí tohoto vláčného koláče je použití jemného olivového oleje. Dodá specifickou chuť, ale i šťavnatost. Až ho ochutnáte, okamžitě se v duchu přenesete pod rozpálené toskánské slunce...

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. 
  2. Olivový olej nalijte do misky, přidejte cukr a elektrickým šlehačem směs šlehejte, dokud nebude hladká.
  3. Postupně přidejte vejce a dále šlehejte, dokud se nezvětší objem a směs nebude mít konzistenci husté majonézy.
  4. Dohromady smíchejte mouku, skořici a kypřicí prášky. Sypké ingredience postupně přidejte k ušlehanému těstu a vše zamíchejte kovovou lžící. Dále přidejte jablka, rozinky, mandle a citronovou kůru. 
  5. Těsto přendejte do připravené formy a v předehřáté troubě pečte hodinu, dokud se při vpichu nepřestane lepit na špejli. Koláč vyndejte z formy a před podáváním nechte vychladnout na mřížce.
Italský jablečný koláč s mandlemi
Autor: Kuchařka Oleje Italský jablečný koláč s mandlemi

Oleje
Ursula Ferrigno

Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

Související témata: jablka , Sladké , Italská kuchyně