Italský jablečný koláč s mandlemi
Zdroj: Kuchařka Oleje
Italský jablečný koláč s mandlemi
Zdroj:
Kuchařka Oleje
Tajnou ingrediencí tohoto vláčného koláče je použití jemného olivového oleje. Dodá specifickou chuť, ale i šťavnatost. Až ho ochutnáte, okamžitě se v duchu přenesete pod rozpálené toskánské slunce...
Postup přípravy
-
Předehřejte si troubu na 180 °C.
-
Olivový olej nalijte do misky, přidejte cukr a elektrickým šlehačem směs šlehejte, dokud nebude hladká.
-
Postupně přidejte vejce a dále šlehejte, dokud se nezvětší objem a směs nebude mít konzistenci husté majonézy.
-
Dohromady smíchejte mouku, skořici a kypřicí prášky. Sypké ingredience postupně přidejte k ušlehanému těstu a vše zamíchejte kovovou lžící. Dále přidejte jablka, rozinky, mandle a citronovou kůru.
-
Těsto přendejte do připravené formy a v předehřáté troubě pečte hodinu, dokud se při vpichu nepřestane lepit na špejli. Koláč vyndejte z formy a před podáváním nechte vychladnout na mřížce.
Italský jablečný koláč s mandlemi
Zdroj: Kuchařka Oleje
Italský jablečný koláč s mandlemi
Zdroj:
Kuchařka Oleje