Suroviny
- pstruh 2 ks
- tymián 3 snítky
- petržel 3 snítky
- sůl 1 špetka
- olivový olej
Postup přípravy
- Očistěte a pod proudem studené vody omyjte rybu. Nechte ji odkapat a poté ji osušte papírovou utěrkou.
- Útroby pstruha naplňte snítkami petrželky a tymiánu. A ještě rybu osolte.
- Připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte.
- Pstruha položte na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujte. Během opékání maso otáčejte a potírejte pomocí svázané větvičky tymiánu, kterou namáčejte v oleji.
- Hotovou rybu dejte na servírovací mísu a teplou podávejte.
2. varianta:
Vyfiletovaný pstruh převázaný pórkem
Pstruhovi uřízněte hlavu a po obou stranách ho vyfiletujte. Řežte od chybějící hlavy podél páteře, ale nedořízněte až do konce, aby ocasem oba filety zůstaly spojené. Vyjměte páteř a mezi oba filety vložte bylinky (viz původní recept). Filety převažte spařenou zelenou částí pórku a grilujte (opět viz zmíněný recept).