Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou
Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou
Zdroj:
Akademie kvality
Nemusíte být vegetariáni, abyste si pochutnali na grilovaném květáku s praženými lískovými ořechy a zálivkou z vinného octa. Už jste spolu někdy tyto chutě zkoušeli? Věřte, že spolu perfektně ladí. Což ovšem nejlépe poznáte, až si tuto oblíbenou košťálovou zeleninu ugrilujete a dochutíte zbylými surovinami. Nejenže uspokojíte svůj mlsný jazýček, ale současně doplníte řadu potřebných látek, kterými se květák pyšní. Jedná se např. o vlákninu, vitaminy (C, B, K, E), minerály (vápník, draslík) a kyselinu listovou.
Postup přípravy
-
Květák rozdělte na čtyři části. Květák osolte, opepřete, polijte olejem a zabalte do alobalu. Pečte na mírném žáru doměkka cca 30 minut.
-
Mezitím opražte půlky lískových ořechů v sítku.
-
Zálivku na květák vyrobte z hořčice a octa. Dobře je prošlehejte a pak pomalu přilévejte olej tak, aby vznikla emulze. Dochuťte solí, pepřem a medem.
-
Grilovaný květák přelijte zálivkou a posypte praženými ořechy.
PRIMA TIP: Další informace, tipy a recepty z kvalitních potravin najdete na webu akademiekvality.cz.
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou 2
Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou 2
Zdroj:
Akademie kvality
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou 3
Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou 3
Zdroj:
Akademie kvality