zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou
Autor: Akademie kvality Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou

Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou

Hodnoceno: 3x
Nemusíte být vegetariáni, abyste si pochutnali na grilovaném květáku s praženými lískovými ořechy a zálivkou z vinného octa. Už jste spolu někdy tyto chutě zkoušeli? Věřte, že spolu perfektně ladí. Což ovšem nejlépe poznáte, až si tuto oblíbenou košťálovou zeleninu ugrilujete a dochutíte zbylými surovinami. Nejenže uspokojíte svůj mlsný jazýček, ale současně doplníte řadu potřebných látek, kterými se květák pyšní. Jedná se např. o vlákninu, vitaminy (C, B, K, E), minerály (vápník, draslík) a kyselinu listovou.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Květák rozdělte na čtyři části. Květák osolte, opepřete, polijte olejem a zabalte do alobalu. Pečte na mírném žáru doměkka cca 30 minut.
  2. Mezitím opražte půlky lískových ořechů v sítku.
  3. Zálivku na květák vyrobte z hořčice a octa. Dobře je prošlehejte a pak pomalu přilévejte olej tak, aby vznikla emulze. Dochuťte solí, pepřem a medem.
  4. Grilovaný květák přelijte zálivkou a posypte praženými ořechy.

PRIMA TIP: Další informace, tipy a recepty z kvalitních potravin najdete na webu akademiekvality.cz.

Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou
Autor: Akademie kvality Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou
Autor: Akademie kvality Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou

reklama

Související témata: květák , grilování , bez masa , Hlavní jídla