Akademie kvality

Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou

Moje hodnocení
11x

Nemusíte být vegetariáni, abyste si pochutnali na grilovaném květáku s praženými lískovými ořechy a zálivkou z vinného octa. Už jste spolu někdy tyto chutě zkoušeli? Věřte, že spolu perfektně ladí. Což ovšem nejlépe poznáte, až si tuto oblíbenou košťálovou zeleninu ugrilujete a dochutíte zbylými surovinami. Nejenže uspokojíte svůj mlsný jazýček, ale současně doplníte řadu potřebných látek, kterými se květák pyšní. Jedná se např. o vlákninu, vitaminy (C, B, K, E), minerály (vápník, draslík) a kyselinu listovou.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na čtyři části. Květák osolte, opepřete, polijte olejem a zabalte do alobalu. Pečte na mírném žáru doměkka cca 30 minut.
  2. Mezitím opražte půlky lískových ořechů v sítku.
  3. Zálivku na květák vyrobte z hořčice a octa. Dobře je prošlehejte a pak pomalu přilévejte olej tak, aby vznikla emulze. Dochuťte solí, pepřem a medem.
  4. Grilovaný květák přelijte zálivkou a posypte praženými ořechy.

PRIMA TIP: Další informace, tipy a recepty z kvalitních potravin najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty