Suroviny
- květák (větší ) 1 ks
- lískové ořechy 100 g
- bílý vinný ocet 50 g
- hořčice (oblíbená) 2 lžičky
- ořechový olej (z lískových oříšků) 100 ml
- med
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Květák rozdělte na čtyři části. Květák osolte, opepřete, polijte olejem a zabalte do alobalu. Pečte na mírném žáru doměkka cca 30 minut.
- Mezitím opražte půlky lískových ořechů v sítku.
- Zálivku na květák vyrobte z hořčice a octa. Dobře je prošlehejte a pak pomalu přilévejte olej tak, aby vznikla emulze. Dochuťte solí, pepřem a medem.
- Grilovaný květák přelijte zálivkou a posypte praženými ořechy.
PRIMA TIP: Další informace, tipy a recepty z kvalitních potravin najdete na webu akademiekvality.cz.
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou 2 Zdroj: Akademie kvality
Grilovaný květák s lískovými ořechy a hořčično-medovou zálivkou 3 Zdroj: Akademie kvality