Česká veganská společnost

Grilované tofu v pikantní marinádě

Moje hodnocení
5x

I když je grilování pro mnoho lidí nerozlučně spojeno s masem, na grilovaných dobrotách si může pochutnat i vegetarián nebo vegan. Kromě zeleniny se nabízí grilované sýry, ale s tím u veganů také neuspějete. Můžete ale vyzkoušet grilované tofu. Nejprve je potřeba ho zbavit co nejvíc tekutiny, aby zpevnilo. Stačí ho obalit látkovou utěrkou a zatížit třeba prkénkem. Pak už ho jen dochuťte výraznou marinádou a šup s ním na gril! I masožravci si na něm pochutnají...

2 porce
30 minut

Suroviny

  • tofu (natural) 2 balení

Marináda

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na marinádu prošlehejte v misce. Plátky tofu zbaveného vody naložte do marinády alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  2. Poté grilujte, až marináda na tofu krásně zkaramelizuje.
  3. Podávejte se zeleninovým salátem či pečeným bramborem.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty