zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilované tofu v pikantní marinádě
Autor: Česká veganská společnost Grilované tofu v pikantní marinádě

Grilované tofu v pikantní marinádě

Hodnoceno: 1x
I když je grilování pro mnoho lidí nerozlučně spojeno s masem, na grilovaných dobrotách si může pochutnat i vegetarián nebo vegan. Kromě zeleniny se nabízí grilované sýry, ale s tím u veganů také neuspějete. Můžete ale vyzkoušet grilované tofu. Nejprve je potřeba ho zbavit co nejvíc tekutiny, aby zpevnilo. Stačí ho obalit látkovou utěrkou a zatížit třeba prkénkem. Pak už ho jen dochuťte výraznou marinádou a šup s ním na gril! I masožravci si na něm pochutnají...
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. Všechny ingredience na marinádu prošlehejte v misce. Plátky tofu zbaveného vody naložte do marinády alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  2. Poté grilujte, až marináda na tofu krásně zkaramelizuje.
  3. Podávejte se zeleninovým salátem či pečeným bramborem.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost

Grilované tofu v pikantní marinádě
Autor: Česká veganská společnost Grilované tofu v pikantní marinádě

reklama

Související témata: tofu , grilování , bez masa , veganské recepty , Hlavní jídla