Akademiekvality.cz

Grilované houby s rozmarýnem a hořčičným dresinkem

Moje hodnocení
6x

Připravujete z hřibů a dalších lesních hub stále dokola jenom řízky a kulajdu? Nikdo vám to nebere, jsou to báječné pokrmy. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Zkuste houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promíchejte s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem. Když máte kvalitní suroviny, stačí jich opravdu jenom pár a budou se vám tvořit boule za ušima, jak vám bude chutnat.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Houby dobře očistěte, nejlépe nožem nebo vlhkým hadrem. Houby nenamáčejte, aby do sebe nenasákly zbytečně moc vody.
  2. U všech hub uřízněte nohu a podélně ji rozpůlte. Kloboučky můžete podle velikosti taky zmenšit.
  3. Houby dejte na rozpálenou pánev a pečte z obou stran, dokud nejsou měkké. Přihoďte kousek másla a přidejte plátky česneku a nadrobno nakrájený rozmarýn. Ke konci osolte a opepřete.
  4. Mezitím smíchejte majonézu, hořčici a olej. Podle chuti ji osolte a opepřete.
  5. Upečené houby dejte na talíř a přelijte hořčičnou omáčkou.
  6. Dozdobte polníčkem ochuceným olejem, solí a pepřem.

PRIMA TIP: Při sběru hub v lese se budete muset spolehnout na svůj instinkt, ale v obchodě vám s nákupem mohou posloužit loga kvality potravin (např. Klasa a Regionální potravina), jež najdete na jejich obalech.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty