Suroviny
- houby (hřiby, lišky, kotrč nebo žampiony) 400 g
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- majonéza 2 lžíce
- med 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- polníček 200 g
- rozmarýn 2 snítky
- olivový olej
- máslo
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Houby dobře očistěte, nejlépe nožem nebo vlhkým hadrem. Houby nenamáčejte, aby do sebe nenasákly zbytečně moc vody.
- U všech hub uřízněte nohu a podélně ji rozpůlte. Kloboučky můžete podle velikosti taky zmenšit.
- Houby dejte na rozpálenou pánev a pečte z obou stran, dokud nejsou měkké. Přihoďte kousek másla a přidejte plátky česneku a nadrobno nakrájený rozmarýn. Ke konci osolte a opepřete.
- Mezitím smíchejte majonézu, hořčici a olej. Podle chuti ji osolte a opepřete.
- Upečené houby dejte na talíř a přelijte hořčičnou omáčkou.
- Dozdobte polníčkem ochuceným olejem, solí a pepřem.
PRIMA TIP: Při sběru hub v lese se budete muset spolehnout na svůj instinkt, ale v obchodě vám s nákupem mohou posloužit loga kvality potravin (např. Klasa a Regionální potravina), jež najdete na jejich obalech.
Grilované houby s rozmarýnem a hořčičným dresinkem 2 Zdroj: Akademie kvality
Grilované houby s rozmarýnem a hořčičným dresinkem 3 Zdroj: Akademie kvality