návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dýňové kari s lilkem a zázvorem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Dýňové kari s lilkem a zázvorem
Autor: Cooking with Šůša / Kitchen Aid Dýňové kari s lilkem a zázvorem
Dýňové kari vás v chladných dnech pěkně zahřeje a díky zázvoru získá příjemně štiplavou chuť.

Postup

  1. Dýni rozřízněte napůl a vydlabejte semínka. Nakrájejte na menší kousky a naskládejte je vedle sebe do keramického pekáče.
  2. Dýni pokapejte olivovým olejem, rozprostřete lístky šalvěje, posypejte hrubozrnnou solí a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Jakmile je dýně upečená, vhoďte ji do mixéru nebo food processoru a i se šalvějí ji rozmixujte na hladké pyré.
  3. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a restujte cca 3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájený lilek a restujte dalších 5 minut.
  4. K lilku vmíchejte nakrájená rajčata, kokosové mléko, dýňové pyré, arašídové máslo a kari. Všechny ingredience pořádně promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat cca 15 minut. Do kari nakonec vmíchejte arašídy a ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
  5. Podávejte s jasmínovou rýží.

Dýňové kari s lilkem a zázvorem  Foto: Dýňové kari s lilkem a zázvorem , Foto: Cooking with Šůša / Kitchen Aid

Hledáte další inspiraci, co podniknout s dýněmi?