Dokonalé sušenky s šokoládou
Zdroj: Pouliční pekařství
Dokonalé sušenky s šokoládou
Zdroj:
Pouliční pekařství
Fantastické sušenky, které jsou krásně měkké a zároveň křupavé. Ozvláštňují ji kousky mléčné čokolády, které se při pečení jen lehce roztečou. Můžete je chroupat samotné, s horkým mlékem či kakaem nebo použít jako základ sendviče se zmrzlinou – dekadentního objevu loňského léta. Vzpomínáte na parlorky?
1 porce
60 minut
australská
Postup přípravy
-
Máslo a cukr šlehejte do hladké nadýchané pěny, v robotu to trvá zhruba 5 minut. Přidejte vejce a prošlehejte dohladka. Zapracujte mouku, škrob, prášek do pečiva a sůl a míchejte, až vznikne homogenní těsto. Vmíchejte čokoládové pecičky.
-
List pečicího papíru poprašte moukou, přesuňte na něj těsto, vytvarujte z něj váleček o průměru 4 cm, zabalte ho do pečicího papíru a uložte na 1 hodinu do lednice.
-
Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto vybalte, papír položte na plech a z válečku odkrajujte 1cm plátky. Skládejte je na připravený plech dál od sebe a pečte v předehřáté troubě 10–12 minut. Vytáhněte je a nechte zchladnout.
Dokonalé sušenky s šokoládou
Zdroj: Pouliční pekařství
Dokonalé sušenky s šokoládou
Zdroj:
Pouliční pekařství