Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dokonalé sušenky s čokoládou
Fantastické sušenky, které jsou krásně měkké a zároveň křupavé. Ozvláštňují ji kousky mléčné čokolády, které se při pečení jen lehce roztečou. Můžete je chroupat samotné, s horkým mlékem či kakaem nebo použít jako základ sendviče se zmrzlinou – dekadentního objevu loňského léta. Vzpomínáte na parlorky?
do 1 hodiny
24 ks porcí
Suroviny (24 ks porcí)
- změklé máslo 150 g
- jemný třtinový cukr 150 g
- velké vejce 1 ks
- hladká mouka 240 g
- kukuřičný škrob 30 g
- kypřicí prášek 1 lžička
- sůl 1 lžička
- mléčná čokoláda ve formě peciček 240 g
- hladká mouka na pomoučení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Máslo a cukr šlehejte do hladké nadýchané pěny, v robotu to trvá zhruba 5 minut. Přidejte vejce a prošlehejte dohladka. Zapracujte mouku, škrob, prášek do pečiva a sůl a míchejte, až vznikne homogenní těsto. Vmíchejte čokoládové pecičky.
- List pečicího papíru poprašte moukou, přesuňte na něj těsto, vytvarujte z něj váleček o průměru 4 cm, zabalte ho do pečicího papíru a uložte na 1 hodinu do lednice.
- Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto vybalte, papír položte na plech a z válečku odkrajujte 1cm plátky. Skládejte je na připravený plech dál od sebe a pečte v předehřáté troubě 10–12 minut. Vytáhněte je a nechte zchladnout.
Pouliční pekařství
Zapálení majitelé a vášniví pekaři Paul Allam a David McGuinness vás ve své knize s podtitulem Sladkosti na všechny způsoby vezmou do svého pekařství Bourke Street Bakery v australské Sydney a odhalí vám všechna tajemství pečení lahodných koláčů, dezertů, máslových croissantů i skvostů z plundrového těsta. Podělí se s vámi o 90 receptů na své ikonické kousky a o spoustu rad, tipů a triků, které vás spolehlivě dovedou k perfektnímu výsledku. Je až s podivem, že stačí pouhých šest surovin, aby vzniklo něco tak dokonalého jako voňavé, křupavé pečivo. Připravte si mouku, sůl, vodu, máslo, droždí a cukr a pusťte se do pečení. Možná si časem otevřete i vlastní řemeslné pekařství.
Vydalo nakladatelství Omega.
Vydalo nakladatelství Omega.