Kateřina Bičíková

Čokoládové chilli cupcakes

Moje hodnocení
6x

Ne nadarmo vymysleli malé bábovičky s krémem Američané, asi aby se nemuseli o dortíček s nikým dělit. O triviální přípravě v jedné míse se ani nemusíme zmiňovat. Za zmínku ale stojí přidání chilli papričky do krému, který tak získá překvapivou pikantnost. Nejlepší je odrůda Bhut Jolokia Chocolate.

16 porcí
60 minut

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čokoládu nasekejte nahrubo. Změklé máslo prošlehejte s cukrem do husté pěny. Zašlehejte kakao, sůl a vejce a postupně vmíchejte podmáslí, mouku, kypřicí prášek a čokoládu.
  2. Formičky na muffiny nebo plech vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky. Naplňte je do dvou třetin těstem a pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá. Upečené muffiny vytáhněte a nechte zchladnout.
  3. Mezitím podélně rozkrojte chilli papričky, vyjměte semínka a dužinu nasekejte nadrobno. Přidejte ji do smetany a zahřívejte na středním stupni téměř k varu a pak nechte 5 minut jemně pobublávat. Přidejte máslo, nechte ho rozpustit a pak směs vlijte do misky s nalámanou čokoládou. Nechte 5 minut stát a pak rozmíchejte dohladka. Dochuťte rumem a nechte vychladnout.
  4. Muffiny vyklopte z formiček nebo plechu, v papírových košíčcích je ponechte. Čokoládovou směs vyšlehejte do nadýchané pěny. Dejte ji do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a nastříkejte na vychladlé muffiny. Pokud krém příliš ztuhne, znovu ho mírně rozehřejte a pak vyšlehejte.

PRIMA TIP: Hořká čokoláda a chilli jdou opravdu překvapivě báječně dohromady. Mírně ostrá chuť zvýrazní chuť kvalitní čokolády a probudí všechny smysly. Cupcakes získají originální chuť díky belgické Hořké čokoládě s chilli papričkami Naga Bhut Jolokia od The ChilliDoctor.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Bičíková

Chilli kuchařka Kateřina Bičíková

Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší knihovně měla mít čestné místo. Je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním, a hlavně vařením s chilli papričkami. V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové doplněných krásnými fotkami Jakuba Jurdiče. Recepty jsou srozumitelně popsané i pro nekuchaře, a kromě geniálních pálivých omáček se můžete těšit na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa. (pad thai, chili con carne nebo vindaloo) i české kuchyně (božský pivní guláš či pikantní utopenci), ale myslí se i na vegetariány (spousta receptů, ve kterých vám maso rozhodně chybět nebude), alkoholiky (kapitola plná drinků) a sladkomily (neuvěřitelné, sladce-pálivé dezerty).

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty