Pai Huang Gua – čínský salát z rozdrcených okurek s česnekem a sezamem
Zdroj: iStock
Pai Huang Gua – čínský salát z rozdrcených okurek s česnekem a sezamem
Zdroj:
iStock
Zvláštní úprava rozdrcení okurek zařídí nepravidelné křupavé okraje, na kterých mnohem lépe ulpí výrazná zálivka, než kdybyste je jen nakrájeli. Zkuste tentokrát popadnout váleček na těsto a okurkám dejte pořádnou nálož.
Postup přípravy
-
Okurky omyjte a odřízněte konce. Každou okurku rozkrojte na tři stejně dlouhé díly. Kousky okurky vložte do velkého zipového sáčku a sáček uzavřete. Pomocí válečku na těsto okurky pevně, ale jemně rozbijte, až se zploští a podélně rozdělí na 3 až 4 kusy.
-
Rukama nebo nožem je natrhejte nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta a přeneste je do cedníku ve velké míse. Okurky posypte solí a nechte je v chladničce alespoň 20 minut odkapat.
-
Ocet, nadrcený česnek, sójovou omáčku, olej a cukr šlehejte, dokud se cukr nerozpustí.
-
Okurky přendejte do servírovací mísy. Přidejte zálivku a posypte okurky sezamovými semínky. Promíchejte, aby se okurky důkladně smísily se zálivkou. Ihned podávejte s trochou jarní cibulky a případně i na tenké plátky nakrájenou chilli papričkou.
PRIMA TIP: Na dochucení můžete také použít trochu sečuánského křupavého chilli oleje (chilli crisp oil).
Pai Huang Gua čínský salát z rozdrcených okurek s česnekem a sezamem
Zdroj: iStock
Pai Huang Gua čínský salát z rozdrcených okurek s česnekem a sezamem
Zdroj:
iStock
Vyzkoušejte také okurkový salát s miso dresinkem podle Zdeňka Pohlreicha