Pai Huang Gua – čínský salát z rozdrcených okurek s česnekem a sezamem

Moje hodnocení
3x

Zvláštní úprava rozdrcení okurek zařídí nepravidelné křupavé okraje, na kterých mnohem lépe ulpí výrazná zálivka, než kdybyste je jen nakrájeli. Zkuste tentokrát popadnout váleček na těsto a okurkám dejte pořádnou nálož.

4 porce
20 minut
čínská

Suroviny

Servírování

Postup přípravy

  1. Okurky omyjte a odřízněte konce. Každou okurku rozkrojte na tři stejně dlouhé díly. Kousky okurky vložte do velkého zipového sáčku a sáček uzavřete. Pomocí válečku na těsto okurky pevně, ale jemně rozbijte, až se zploští a podélně rozdělí na 3 až 4 kusy.
  2. Rukama nebo nožem je natrhejte nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta a přeneste je do cedníku ve velké míse. Okurky posypte solí a nechte je v chladničce alespoň 20 minut odkapat.
  3. Ocet, nadrcený česnek, sójovou omáčku, olej a cukr šlehejte, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Okurky přendejte do servírovací mísy. Přidejte zálivku a posypte okurky sezamovými semínky. Promíchejte, aby se okurky důkladně smísily se zálivkou. Ihned podávejte s trochou jarní cibulky a případně i na tenké plátky nakrájenou chilli papričkou.
PRIMA TIP: Na dochucení můžete také použít trochu sečuánského křupavého chilli oleje (chilli crisp oil).

Vyzkoušejte také okurkový salát s miso dresinkem podle Zdeňka Pohlreicha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty