Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cheesecake s mandarinkami a karamelovými sušenkami
Citrusy jsou během zimy ovocem číslo jedna! Ať už milujete citrony, pomeranče nebo třeba právě mandarinky, receptů s jejich využitím je neskutečná hromada. Zkuste třeba tento lahodný mandarinkový cheesecake! :)
do 1,5 hodiny
8–12 porcí
Suroviny (8–12 porcí)
- sušenky spekulatius 100 g
- změklé máslo 30 g
- tučný tvaroh ve vaničce 500 g
- zakysaná smetana 250 g
- cukr 4 lžíce + na ozdobu
- šťáva a kůra z jedné mandarinky
- vejce 1 ks
- kukuřičný škrob 2 vrchovaté lžíce
- tučný jogurt 3 lžíce
- sušenky spekulatius na dohotovení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Sušenky vložte do pevnějšího sáčku a pomocí válečku je rozmělněte na drobečky.
- Sušenkovou drť přesyte do misky a prsty ji promíchejte se změklým máslem.
- Vzniklou hmotu vmáčkněte na dno zapékací formy tak, aby vrstva sušenek byla všude stejně vysoká.
- Na tvarohovou vrstvu prošlehejte dohromady tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, šťávu a strouhanou mandarinkovou kůru spolu s vejcem a škrobem.
- Tvarohovou směs nalijte na sušenkovou vrstvu, navrchu uhlaďte a pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 50 minut, kdy by okraje měly být pevnější a střed trochu třaslavý.
- Hotový cheesecake nechte vychladnout, navrch potom nalijte jogurt a uhlaďte ho na jednolitou vrstvu.
- Nakonec navrch ještě nasypte drobečky ze sušenek spekulatius a celé sušenky ještě naaranžujte z boku.
- Cheesecake potom už jen nechte vychladit v lednici.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!