Michal Šajmir

Buvolí mozzarella s grilovanými chilli papričkami

Moje hodnocení
2x

Když papričky pěkně opečete, zesládnou a budou jen příjemně pikantní. S výbornou mozzarellou z buvolího mléka vytvoří dokonalou souhru chutí. Touhle chuťovkou zaručeně zapůsobíte na své hosty...

4 porce
30 minut

Postup přípravy

  1. Buvolí mozzarellu nakrájejte na silnější plátky a rozložte na větší talíř.
  2. Chilli papričky na sucho pomalu opečte na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčejte tak, aby se papričky opekly rovnoměrně ze všech stran.
  3. Když papričky na povrchu začnou černat, dejte je pryč z ohně a vložte na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku. Papričky se zapaří a krásně změknou.
  4. Následně opečené papričky překrojte, zbavte semínek a pokrájejte je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložte na připravenou mozzarellu, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky.
  5. Podávejte s toustem nebo čerstvou bagetou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty