Mozzarella s chilli papričkami
Zdroj: Michal Šajmir
Mozzarella s chilli papričkami
Zdroj:
Michal Šajmir
Postup přípravy
-
Buvolí mozzarellu nakrájejte na silnější plátky a rozložte na větší talíř.
-
Chilli papričky na sucho pomalu opečte na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčejte tak, aby se papričky opekly rovnoměrně ze všech stran.
-
Když papričky na povrchu začnou černat, dejte je pryč z ohně a vložte na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku. Papričky se zapaří a krásně změknou.
-
Následně opečené papričky překrojte, zbavte semínek a pokrájejte je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložte na připravenou mozzarellu, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky.
-
Podávejte s toustem nebo čerstvou bagetou.
Mozzarella s chilli papričkami 2
Zdroj: Michal Šajmir
Mozzarella s chilli papričkami 2
Zdroj:
Michal Šajmir