návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Buvolí mozzarella s grilovanými chilli papričkami

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Mozzarella s chilli papričkami
Autor: Michal Šajmir Mozzarella s chilli papričkami
Když papričky pěkně opečete, zesládnou a budou jen příjemně pikantní. S výbornou mozzarellou z buvolího mléka vytvoří dokonalou souhru chutí. Touhle chuťovkou zaručeně zapůsobíte na své hosty...

Postup

  1. Buvolí mozzarellu nakrájejte na silnější plátky a rozložte na větší talíř.
  2. Chilli papričky na sucho pomalu opečte na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčejte tak, aby se papričky opekly rovnoměrně ze všech stran.
  3. Když papričky na povrchu začnou černat, dejte je pryč z ohně a vložte na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku. Papričky se zapaří a krásně změknou.
  4. Následně opečené papričky překrojte, zbavte semínek a pokrájejte je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložte na připravenou mozzarellu, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky.
  5. Podávejte s toustem nebo čerstvou bagetou.

Přečtěte si v článku více informací o buvolí mozzarelle, včetně dalších tipů, jak jí využít v kuchyni:

Mozzarella di bufala

Mozzarella di bufala

 

Mozzarella s chilli papričkami , Foto: Michal Šajmir

Foto Michal Šajmir; www.michalsajmir.com