Bezlepkové květákové tousty

Moje hodnocení
3x

Snadný recepty na přípravu a navíc jako stvořený pro ty z vás, kteří mají problémy s lepkem. Napadlo by vás někdy, že si domácí pečivo můžete připravit z květáku? Dnešní recept na bezlepkové květákové tousty vám ukáže, jak na to.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • syrový květák 1 ks (cca 350 g růžiček)
  • vejce 4 ks
  • mandlová mouka 1/2 hrnku
  • cizrnová mouka 1/2 hrnku
  • kurkuma 1 lžička
  • sůl

Postup přípravy

  1. Z květáku odřízněte růžičky (cca 350 g), košťál nepoužijete.
  2. Růžičky následně trochu rozmixujte.
  3. Přidejte ostatní suroviny a opět mixujte.
  4. Vlijte na plech 23 x 35 cm s pečicím papírem a pečte cca 15 minut na 175 °C.

TIP: Ještě vlažný toust potřete majonézou nebo dijonskou hořčicí, na něj položte plátek masitého rajčete a posypte sýrem. Nebo na toust položte plátky uzeného lososa, zakápněte citronem, polijte majónezou smíchanou s dijonskou hořčicí a posypte koprem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty