zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bezlepková ořechová bábovka
Autor: Vylízaný talíř Bezlepková ořechová bábovka

Bezlepková ořechová bábovka

Hodnoceno: 2x
Čas od času každý z nás dostane chuť na pořádnou klasickou ořechovou bábovku. Pěkně k čaji, poprášenou cukrem, s pořádným máslem a šťastnými vejci. Takovou nedělní klasiku. Tahle verze s pohankovou moukou je bez lepku, ale návštěvám to hlásit nemusíte, určitě nepoznají, že jedí zdravou variaci.
do 1 hodiny
6–8 porcí

reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Postup

  1. Vymažte a vysypejte formu a předehřejte troubu na 180/160 stupňů.
  2. Nejdříve utřete žloutky s cukrem a posléze i změklým máslem. Potom přidejte opatrně mléko a namleté ořechy.
  3. Do jiné misky prosypte mouku s práškem do pečiva. Smíchejte v jedno těsto.
  4. Na závěr ušlehejte sníh z bílků a opatrně ho vetřete ke zbylým ingrediencím. Nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte asi hodinu (opatrně zkuste špejlí, když ji vytáhnete suchou, máte hotovo, jestliže na ní ještě ulpívají zbytky těsta, pečte ještě chvíli).
  5. Bábovku vyklopte z formy a nechte dochladnout na mřížce.

Bezlepková ořechová bábovka Foto: Bezlepková ořechová bábovka, foto: Vylízaný talíř

Vylízaný talíř

Vylízaný talíř Foto:

Terezie chce na svém blogu www.vylizanytalir.cz ukázat, že hranice mezi zdravým a geniálně chutným jídlem neexistuje a že i hard core foodies si přijdou na své a zároveň budou jíst zdravě a cítit se o poznání lépe. Život v New Yorku ji nakazil používáním všech možných superfoods, ořechů, semínek, vhodnou kombinací zeleniny a hlavně vařením z kvalitních, opravdových, lokálních potravin.

Díky dlouhodobým zdravotním potížím má poměrně rozsáhlé znalosti o tom, jak správným jídlem svému tělu pomoci, aby fungovalo lépe, bez bolestí a omezení. Svoje recepty se snaží koncipovat tak, aby byly pokud možno časově nenáročné a zvládli jste je při klasické rodinné a pracovní honičce. Jejím cílem je především ukázat, že na bezlepkové dietě a "zdravém životním stylu" není nic děsivého, není to ortel smrti pod taktovkou mdlých a suchých pokrmů a že nemusíte rezignovat na dobrou paštičku a pořádně propečenou flákotu. Není ani nutriční specialistka ani kuchařka ani novinářka. Jídlo ji prostě jenom baví, a pokud bude vás bavit si o něm číst, bude to pro ni tou největší odměnou..

Vyzkoušejte i další skvělé bábovky:

reklama