Čas od času každý z nás dostane chuť na pořádnou klasickou ořechovou bábovku. Pěkně k čaji, poprášenou cukrem, s pořádným máslem a šťastnými vejci. Takovou nedělní klasiku. Tahle verze s pohankovou moukou je bez lepku, ale návštěvám to hlásit nemusíte, určitě nepoznají, že jedí zdravou variaci.
Vymažte a vysypejte formu a předehřejte troubu na 180/160 stupňů.
Nejdříve utřete žloutky s cukrem a posléze i změklým máslem. Potom přidejte opatrně mléko a namleté ořechy.
Do jiné misky prosypte mouku s práškem do pečiva. Smíchejte v jedno těsto.
Na závěr ušlehejte sníh z bílků a opatrně ho vetřete ke zbylým ingrediencím. Nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte asi hodinu (opatrně zkuste špejlí, když ji vytáhnete suchou, máte hotovo, jestliže na ní ještě ulpívají zbytky těsta, pečte ještě chvíli).
Bábovku vyklopte z formy a nechte dochladnout na mřížce.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.